Lesbo salos teismas jaunuolius nuteisė antradienį vakare, po šešių valandų posėdžio, nurodė vietos teisininkų asociacija.

Du gaisrai iš eilės sunaikino Morijos migrantų stovykla Lesbe, kur migrantai buvo kelerius metus laikomi skurdžiomis sąlygomis.

Beveik 13 tūkst. žmonių, tarp jų ir šeimos su mažais vaikais, nėščiosios ir senyvo amžiaus žmonės, turėjo miegoti pakelėse, kol buvo pastatyta nauja palapinių stovykla.

Abu nuteistieji buvo 17-mečiai, kai juos sulaikė, informavo pilietinė organizacija „Legal Centre Lesvos“, teikianti teisinę pagalbą prieglobsčio prašytojams ir atstovavusi nuteistiesiems teisme.

Advokatai sakė, kad „trūksta patikimų įrodymų“ ir kad jie užginčys teismo sprendimą.

„Nors esame nusivylę šiandienos sprendimu, bet šiems jaunuoliams galėjo nutikti ir blogiau“, – organizacija teigė pranešime.

„Vien tik kaltinimas padegimu galėjo reikšti iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę“, – pridedama pranešime.

Dar keturi jaunuoliai, sulaikyti dėl įtarimų, susijusių su šiuo padegimu, tebelaukia teismo.

Migrantų stovyklose ir nelegaliai apgyvendintuose namuose dažnai kyla gaisrų. Dauguma tokių incidentų – netyčiniai, bet būna atvejų, kai migrantai stovyklas padega sąmoningai, protestuodami dėl prastų gyvenimo sąlygų arba kai būna atmetami jų prašymai suteikti prieglobstį.

Trečiadienio rytą šiauriniame Salonikų mieste rasti trijų alžyriečių kūnai. Pasak vietos pareigūnų, manoma, kad jie mirė apsinuodiję dūmais nuo laužo, kurį užsikūrė bandydami sušilti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)