„Pradžiai reikia (atleiskite, kad įvardiju taip, kaip yra) gauti kūną. O kadangi šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus neįmanoma tai padaryti. Medicininių dokumentų šiuo metu irgi niekas neduos“, – sakė advokatė.

Todėl, jos teigimu, vargu ar artimu metu pavyks atlikti nepriklausomą ekspertizę.

„Tik jei netyčia nebūtų nieko nusikalstamo ar dar ko nors, ką valdžia norėtų nuslėpti, jie turi patys įleisti specialistus, kuriuos atsiųs artimieji, bendražygiai, giminaičiai. Dalyvaujant advokatui galima atlikti skrodimą, atlikti kūno apžiūrą, galima suteikti prieigą prie dokumentų. T. y. jei valdžiai to labai reikės, ji galės tai padaryti teisėtu pagrindu“, – aiškino advokatė.

Savo praktikoje ji susidūrė su atvejais, kai buvo neįmanoma gauti biologinių bandinių, nes kažkodėl jie buvo dingę.

Pasak advokatės I. Biriukovos, paminėtina, kad Tiriamasis komitetas skelbė patikrinimą, o tai reiškia, kad <...> bet kokia nepriklausoma ekspertizė, bet kokia apžiūra specialistams bus galima tik leidus tyrėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją