Aung San Suu Kyi buvo kariškių nuversta vasarį per perversmą, sukėlusį masinį sukilimą. Chunta pradėjo žiaurias represijas, siekdama nuslopinti opoziciją, nuo to laiko jos pajėgos nužudė daugiau nei 1000 civilių gyventojų, teigia vietos stebėtojų grupė.

Atkirstai nuo pasaulio, neskaitant trumpų susitikimų su savo teisininkų komanda ir pasirodymų teismo posėdžiuose, 76 metų Aung San Suu Kyi gresia daugybė kaltinimų, dėl kurių ji gali būti įkalinta daugiau nei dešimtmetį.

Jos teismas dėl kaltinimų, kad ji pažeidė koronaviruso apribojimus per rinkimus, kuriuos pernai laimėjo jos partija, ir už nelegalų racijų importavimą turėjo būti atnaujintas pirmadienį po dviejų mėnesių pertraukos. Tačiau Aung San Suu Kyi grįžo namo po susitikimo su savo teisininkų komanda prieš posėdį, nes „automobilyje jai pasidarė bloga“, naujienų agentūrai AFP sakė jos advokatas Min Min Soe.

„Per pastaruosius du mėnesius ji niekur nevažiavo automobiliu. Todėl šiandien automobilyje pajuto šleikštulį... Ji sakė, kad jai reikia grįžti namo tinkamai pailsėti.“ „Mes tikrai nerimaujame dėl jos sveikatos“, – pridūrė Min Min Soe. Advokatas sakė supratęs, kad gydytojas ir slaugytoja buvo pakviesti į kompleksą, kuriame Aung San Suu Kyi laikoma namų arešte.

Du prokuratūros liudytojai nepasirodė paskutiniame Aung San Suu Kyi teismo posėdyje liepą, užsikrėtę koronavirusu Mianmarui kovojant su trečiąja COVID-19 banga. Šalies atsaką į virusą apsunkino masinio pilietinio nepaklusnumo kampanija, per kurią tūkstančiai gydytojų, savanorių ir valstybės tarnautojų nutraukė darbą protestuodami prieš kariuomenę.

Aung San Suu Kyi ir jos asmeninis personalas buvo visiškai paskiepyti nuo COVID-19, kai liepą ji buvo suimta ir įkalinta, naujienų agentūrai AFP sakė jos advokatas.

Žurnalistams draudžiama dalyvauti procese prieš Aung San Suu Kyi, kuriai taip pat gresia kaltinimai dėl maišto, ėmus neteisėtus mokėjimus už auksą ir pažeidus dar kolonijinių laikų slaptumo įstatymą. Jai pateikta ir naujų kaltinimų korupcija, pirmadienį sakė Min Min Soe, nors bylos nagrinėjimo datos dar nenustatytos.

Valdžios užgrobimą chunta apgynė apkaltinusi masiniu klastojimu per 2020 m. rinkimus, kuriuos triuškinamai laimėjo Aung San Suu Kyi Nacionalinė demokratijos lyga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją