Griežtomis priemonėmis slopinant nuo vasario 1-ąją šalyje įvykdyto karinio perversmo vykstančius protestus, kurių metu reikalaujama sugrąžinti išrinktą vyriausybę, jau žuvo daugiau kaip 520 civilių.

Smurtinį chuntos atsaką pasmerkė tarptautinė bendrija, jis išprovokavo kai kurių iš daugybės Mianmaro ginkluotų etninių grupių grasinimus keršyti.

Taip pat didėja diplomatinis spaudimas karinei chuntai. JAV valstybės departamentas nurodė palikti Mianmarą nebūtiniems diplomatams ir jų šeimų nariams, o Japonija, kuri yra svarbi Mianmaro donorė, sustabdė naujas pagalbos išmokas.

75 metų Aung San Suu Kyi viešumoje nesimatė nuo pat vasario 1-osios, kai kariškiai ją nušalino ir sulaikė.

Tačiau jos advokatų komandos narys Minas Minas Soe trečiadienį buvo iškviestas į vieną policijos nuovadą sostinėje Neipide dalyvauti vaizdo ryšiu surengtame susitikime su Aung San Suu Kyi.

Nušalintai lyderei pateikta virtinė kriminalinių kaltinimų; jei ji bus nuteista, jai gali būti visam gyvenimui uždrausta dirbti politiniuose postuose.

„Fizinė [Aung San Suu Kyi] padėtis atrodė gera, sprendžiant iš jos išvaizdos ekrane“, – sakoma jos advokatų pareiškime.

Aung San Suu Kyi atkreipė dėmesį, kad per susitikimą šalia advokato buvo policininkai, o su ja – sargybiniai, sakoma pareiškime. Advokatai pridūrė, kad Nobelio taikos premijos laureatė klausė, ar tai teisėta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją