M. Abbasas priėmė tris kairiojo sparno partijos „Meretz“, priklausančios Izraelio valdančiajai koalicijai, atstovus: sveikatos apsaugos ministrą Nitzaną Horowitzą, regioninio bendradarbiavimo ministrą Issawi Freiją ir jo pavaduotoją Michal Rozin.

„Prezidentas pabrėžė, kad svarbu nutraukti Izraelio okupaciją ir pasiekti teisingą visuotinę taiką, atitinkančią tarptautines rezoliucijas“, – pranešė palestiniečių oficialioji naujienų agentūra „Wafa“.

M. Abbasas taip pat pabrėžė, kad būtina nutraukti nausėdijų statybas ir palestiniečių šeimų iškeldinimą iš įvairių Rytų Jeruzalės dalių, pridūrė „Wafa“.

„Meretz“ nariai pakartojo pasisakantys už dviejų valstybių konflikto sprendimą, nepriklausomą palestiniečių valstybę ir būtinybę stiprinti abiejų šalių pasitikėjimą.

„Turime bendrą misiją – išlaikyti taikos, pagrįstos dviejų valstybių sprendimu, viltį“, – vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė N. Horowitzas. Prie „Twitter“ žinutės buvo pridėta nuotrauka, kurioje jis matyti stovintis šalia M. Abbaso.

Izraelio dešinieji griežtai kritikuoja „Meretz“ lyderį N. Horowitzą dėl susitikimų su M. Abbasu.

Rugpjūčio pabaigoje Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas (Benetas Gancas) Palestinos Autonomijos būstinėje susėdo derybų su M. Abbasu. Tai buvo pirmas tokio lygio oficialus susitikimas per pastaruosius kelerius metus.

Tačiau po tų derybų Izraelio premjeras Naftali Bennett (Naftalis Benetas) pareiškė, kad taikos procesas su palestiniečiais nevyksta ir kad „jo nebus“.

Sekmadienio susitikimas įvyko Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ lyderiams Kaire derantis dėl galimo apsikeitimo kaliniais su Izraeliu.

Rugsėjo 24 dieną kreipdamasis į JT Generalinę Asamblėją, M. Abbasas pareikalavo, kad Izraelis per vienerius metus pasitrauktų iš okupuotos teritorijos. Antraip jis pagrasino nebepripažinti žydų valstybės, pagrįstos iki 1967 metų nustatytomis sienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją