Kovos su korupcija fondas, išnagrinėjęs N. Choleso nuotraukas socialiniuose tinkluose, rašo, kad bedarbis vyras turi „Tesla“ automobilį, o važinėja „Range Rover“ automobiliu. Jis taip pat turi automobilius „Ferrari“, „Mercedes CLA“, motociklą „Harley-Davidson“.

N. Cholesas, remiantis fondo duomenimis, skraido privačiais lėktuvais, keliauja jachta, ilsisi užsienyje ir domisi jojimu.

Be to, kaip rodo A. Navalno tyrimas, D. Peskovo sūnus turi 110 kv. metrų butą Maskvos centre. Kovos su korupcija fondas skaičiuoja, kad toks butas galėtų kainuoti iki 30 mln. rublių (apie 425,885 eurų). N. Cholesas turėjo butą Rubliovkos rajone. Jo vertė - 7 mln. rublių (apie 99,373 eurų), bet šiais metais jis šį butą pardavė.

N. Cholesas į Kovos su korupcija fondo klausimą, ar jis šiuo metu yra bedarbis, atsakė: „Taip, ir iki šiol (buvau bedarbis). Aš kol kas nedirbu“.

Remiantis valstybinio registro duomenimis, šių metų vasarį D. Peskovo sūnus užregistravo įmonę, pavadinimu „STS Energy“, kuri, kaip tvirtina A. Navalnas, „kol kas nevykdo jokios veiklos ir apskritai nerodo gyvybės ženklų“.

Be to, politikas pareiškė, kad visi išvardinti dalykai buvo nupirkti iki šių metų vasario.

N. Choleso „Facebook“ puslapyje yra nurodyta, kad jis dirba kūrybos direktoriumi kompanijoje „Fight Nights“, kuri organizuoja kovas ir įvairias varžybas. Šios kompanijos rėmėjas, kaip rašo Kovos su korupcija fondas, yra Ziavudinas Magomedovas. A. Navalnas jį vadina „Peskovo draugu“. Tačiau Kovos su korupcija fondas tikina, kad nuo 2015 metų N. Cholesas nebedirba „Fight Nights“.

Vėliau pasirodė ir N. Choleso komentaras dėl pasirodžiusios informacijos.

„Tai paprasčiausiai kažkoks košmaras“, - pareiškė jis, pridurdamas, kad šis tyrimas - tai „provokacija“. „Na, o kuo dar galima tai laikyti? Siaubas“, - pabrėžė N. Cholesas. Nuo tolesnių komentarų jis susilaikė.