Jie pareiškė savo paramą „naujoms intensyvioms pastangoms pradėti veiksmingas paliaubas", Berlyne sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas.

Nepaisant oficialiai galiojančio ugnies nutraukimo, Rytų Ukrainoje pastaruoju metu vyko įnirtingi mūšiai tarp vyriausybinių dalinių ir prorusiškų separatistų.

Per pokalbį telefonu trijų šalių lyderiai pabrėžė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) svarbą stebint paliaubų laikymąsi.

Jie taip pat kalbėjo apie Minsko susitarimuose numatytą politinį procesą, tai yra vietos valdžios rinkimus laikantis Ukrainos įstatymų ir ESBO standartų.

A. Merkel ir F. Hollande akcentavo, kad „susitarimams prieštaraujantys atskiri rinkimai" sukilėlių kontroliuojamose teritorijose keltų pavojų Minsko procesui.

Minsko susitarimas numato rinkimus ir sukilėlių teritorijose Donecke bei Luhanske. Tačiau separatistai nesutinka rengti balsavimo spalio 25-ąją, kaip likusioje Ukrainoje.

A. Merkel ir F. Hollande mano, kad būtų naudinga ateinančiomis savaitėmis surengti naują keturšalį viršūnių susitikimą vadinamuoju Normandijos formatu. Jame be jų dar dalyvautų V. Putinas ir Ukrainos vadovas Petro Porošenka.