Rusija neduos mums ramybės, todėl prašau gynybos ministro duoti nurodymą dėl visiškos kovinės parengties“, - sakė A. Jaceniukas.

„Prezidento Petro Porošenkos taikos plano vykdymas nereiškia, kad Gynybos ir Vidaus reikalų ministerijos turi mažiau darbo, - pabrėžė Ukrainos premjeras. - Visiška parengtis yra būtina. Mes niekuo negalime pasitikėti, ypač rusais“.

Prorusiškų separatistų bastionu tapusiame Donecko mieste Ukrainos rytuose trečiadienį aidėjo pavieniai sprogimai ir artilerijos šūviai.

Sprogimai griaudėjo kitą dieną po to, kai Aukščiausioji Rada priėmė įstatymo projektą dėl laikinos savivaldos suteikimo kai kuriems separatistų kontroliuojamiems rajonams šalies rytuose.

Ukrainos kariškiai pranešė, kad praėjusią naktį separatistiniame regione per šaudymą žuvo keli žmonės ir dar keli buvo sužeisti, tačiau nepateikė jokių detalių. Vietos pareigūnai šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Prorusiški separatistai ištiesė alyvos šakelę Kijevui, atsargiai pasveikindami antradienį Rados rengtą žingsnį, tačiau taip pat pabrėžė, jog tai nesustabdys jų kovos už visišką nepriklausomybę.

Rados deputatai antradienį vienbalsiai pritarė įstatymo projektui dėl „specialiojo statuso“ suteikimo kai kuriems separatistų kontroliuojamiems rajonams ir iš karto po to ratifikavo istorinę asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, kuri turi padėti šaliai ištrūkti iš Rusijos įtakos zonos.