D. Feisntein pirmą kartą į Senatą buvo išrinkta 1992 metais. Ji yra labai gerbiama visų partijų. Senate politikė prisidėjo rengiant šimtus įstatymų projektų ir daug metų buvo įtakingo Žvalgybos komiteto pirmininkė.

„Net susiskaldžiusiame Kongrese mes vis dar galime priimti įstatymus, kurie gerina gyvenimą“, – dabar sakė demokratė. Pastaruosius 30 metų ji sprendė problemas ir tai esą ketina daryti dar ateinančius dvejus metus.

Tarp D. Feinstein nuopelnų, pavyzdžiui, yra automatinių ginklų uždraudimas 1994 metais ir 6 700 puslapių ataskaitos apie slaptą CŽV kankinimų programą „kare prieš terorą“ parengimas.

Pastaruoju metu būta pranešimų apie politikės sveikatos problemas ir silpstančias psichines jėgas. Jei D. Feinstein, kaip skelbia, liks Senate iki dabartinės kadencijos pabaigos, ji iš Kongreso pasitrauks būdama 91–erių.

D. Feinstein darbas turėjo įtakos milijonų amerikiečių gyvenimui, sakė demokratų daugumos Senate vadovas Chuckas Schumeris. D. Feinstein, anot jo, buvo ir tebėra „Kalifornijos ir Amerikos institucija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją