Gitaristų grupė susibūrė per muzikos festivalį Indijos rytuose esančiame Dardžilinge, ketvirtadienį, praėjus beveik trims savaitėms po žiauraus studentės išžaginimo ir mirtino sužalojimo važiuojančiame Delio autobuse.

"Pasirinkome šią dainą, nes ji kalba apie viltį, taiką ir pažadą", - telefonu sakė Sonamas Bhutia, Dardžilingo turizmo sekretorius ir vienas festivalio organizatorių.

"Ši daina tokia įkvepianti. Ji kalba apie visatą be jokių ribų", - sakė S.Bhutia apie šią 1971 metais parašytą J.Lennono dainą.

"Šis pagarbos ženklas buvo mūsų gestas siekiant pademonstruoti, kad palaikome aukos šeimą jų neįsivaizduojamo sielvarto valandą", - pridūrė jis.

Vaizdingas, kalnuose esantis Dardžilingo miestas, esantis Indijos regione, įsiterpusiame tarp Nepalo ir Butano, garsėja arbata.

Minimas grupinis išžaginimas, kurio auka šį savaitgalį nuo patirtų sužalojimų mirė, visoje Indijoje išprovokavo protestus ir raginimus užtikrinti didesnį saugumą, taip pat - persvarstyti įstatymus dėl nusikaltimų prieš moteris.