Pranešama, jog merginos tėvas prisipažino nužudęs savo atžalą.

Vienas šeimos narys žurnalistais pasakojo, jog Thamar auka buvo tapusi jau seniai. Kai jai buvo vos 15 metų, tėvai prievarta ją ištekino. Po ketverių metų santuoka be meilės nutrūko.

„Prieš kelias dienas vietos vyrai sučiupo atvykėlį iš kito kaimo – esą jis girtas šlaistėsi netoliese aukos namų. Vyras buvo nugabentas į policijos nuovadą, tačiau įsikišo šeimos įtakingieji, viską sutvarkė, ir jis buvo paleistas, bėdos baigėsi“, - pasakoja giminaitis.

„Nors ir buvo pasiektas paliaubų susitarimas (Sulha), visą kaimo bendruomenę labai nustebo aukos tėvo elgesys, jis parašė pareiškimą ir jo kopijas iškabinėjo po visą kaimą. Popieriuje buvo parašyta, jog jis išsižada savo dukters“, - pasakojimą tęsė aukos šeimos narys.

Neilgai trukus po pareiškimo paskelbimo, tėvas savo rankomis dukrą pasmaugė.

Vyras viešai tvirtina, jog atžalą pribaigti jį paskatinęs „Hamas“ politikas ir šeimos narys Adbulis Rahmanas Zeidanas, kuris kartu su savo šeimos nariais buvo parengęs panašią peticiją ir bandė išsižadėti jo. Įžeistas vyras kaime ne tik klijavo plakatus, bet ir skundėsi, jog politikas prieš jį nuteikinėja šeimą.

Spėjama, jog netrukus jis ir nužudė savo nelaimingą dukrą.

Paklaustas apie jam žudiko metamus kaltinimus, politikas A. R. Zeidanas paaiškino, jog net 51 Zeidanų klano narys pritarė nužudytosios merginos tėvo atskyrimui nuo šeimos ir išvijimui iš šeimai priklausančių namų Vakarų Krante.

Tėvas pradėjo nesutarti su šeimos nariais, tad peticijos tikslas buvo apsaugoti Zeidanų šeimos, garsėjančios konservatoriškomis vertybėmis ir puoselėjančia savas tradicijas nei papročius, garbę, žurnalistams sakė politikas.

Paklaustas nuomonės apie vadinamuosius žudymus dėl garbės, A. R. Zeidanas pareiškė smerkiąs moters nužudymą dėl tariamo šeimos gero vardo ir pavadino tai įžeidimu žmogiškumui bei islamo mokymo pažeidimu.

Žmogaus teisių aktyvistė Sureida Abed Hussein su politiko teiginiu nesutinka – esą „jis padarė tik tiek, kiek galėjo kaip politikas, atstovaujantis „Hamas“ judėjimui. Tai tarsi netiesioginis neapykantos prieš moteris kurstymas“.

Aktyvistės teigimu, 2012 metais Palestinoje dėl suterštos šeimos garbės buvo nužudyta 13 moterų. 2011 metais – 4 moterys.

Palestinos žmogaus teisių centras sekmadienį paskelbė oficialų pranešimą, kuriame smerkia T. Zeidan nužudymą ir reikalauja nusikaltimą rimtai ištirti. Centro darbuotojai ragina „patraukti baudžiamojon atsakomybėn nužudymų dėl garbės iniciatorius ir tokius nusikaltimus tirti taip pat kaip įprastus nužudymus, atsižvelgiant ir į žmogaus teisių normas“.