„Šis paskyrimas – padėka Adamui už jo didžiulius nuopelnus puoselėjant mūsų tautos religines, šeimynines ir kultūrines vertybes“, – antradienio vakarą savo „Telegram“ kanale parašė A. Delimchanovas.

Ką veiks A. Karydoras, tapęs bataliono kuratoriumi, A. Delimchanovas nepatikslino, tačiau patikino, kad „jis 100 proc. atliks visas jam pavestas užduotis“.

„Jis taip pat buvo apdovanotas Šeicho Mansuro vardo bataliono žvaigžde“, – sakė Čečėnijos parlamento pirmininkas Mahomedas Daudovas.

A. Kadyrovas per pastaruosius kelis mėnesius gavo „Čečėnijos didvyrio“ titulą ir kelis ordinus iš Rusijos respublikų, kuriose plačiai paplitęs islamas. Visomis šiomis regalijomis jis buvo apdovanotas po to, kai tardymo izoliatoriuje sumušė Volgogrado gyventoją Nikitą Žuravelį, kuris buvo suimtas už Korano deginimą.

Šio mėnesio pradžioje Adamas, oficialiais duomenimis, paskirtas savo tėvo saugumo tarnybos vadovu.

R. Kadyrovas, kuris Rusijos Čečėnijos Respubliką valdo geležine ranka, pats yra buvęs savo tėvo Achmato Kadyrovo, žuvusio 2004 m. per išpuolį, saugumo vado pavaduotojas.

Anksčiau šį mėnesį vyriausiasis R. Kadyrovo sūnus Achmatas buvo paskirtas Čečėnijos fizinio lavinimo ir sporto viceministru.

2018 m. BBC rusų tarnyba paskaičiavo, kad beveik trečdalis (30 proc.) 158 aukštas pareigas užimančių Čečėnijos valdininkų yra R. Kadyrovo giminaičiai, 23 proc. – eiliniai kaimiečiai, o dar 12 proc. – Čečėnijos lyderio ir jo artimųjų bičiuliai.

Pats R. Kadyrovas, komentuodamas jam žeriamą kritiką, nurodė, kad Čečėnija nesubyrės dėl to, kad keletą postų vyriausybėje užima jo artimieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)