Pirmadienio popietę G. Nausėdos rinkimų štabo atstovai į VRK pristatė 10 bylų su parašų rinkimo lapais deklaruodami, kad juose surinko 16 538 balsavimo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašus.

Užbaigus popierinių parašų rinkimo lapų priėmimo procedūrą, buvo konstatuota, kad 2024 m. kovo 25 d. 15.30 val. duomenimis, VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale www.rinkejopuslapis.lt už Gitaną Nausėdą 21 892 rinkėjai pasirašė elektroniniu būdu.

Priėmusi parašų rinkimo lapus VRK patikrins juos per 10 dienų ir konstatuos galutinį surinktų parašų skaičių.

Šiuo metu tapti kandidatais į prezidentus pretenduoja 12 asmenų: Andrius Mazuronis, Giedrimas Jeglinskas, Dainius Žalimas, Aurelijus Veryga, Ingrida Šimonytė, Gintautas Kniukšta, Arūnas Rimkus, Valdas Tutkus, Eduardas Vaitkus, Ignas Vėgėlė, Remigijus Žemaitaitis.

Rinkėjų parašus būsimieji kandidatai ir jų atstovai gali rinkti iki kovo 28 d. Iki šios dienos kiekvienas pretendentas į kandidatus turės būti surinkęs mažiausiai 20 tūkstančių rinkimų teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašų ir juos pateikti VRK.

Vėliau VRK, patikrinusi kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodytą informaciją ir jų surinktus rinkėjų parašus, priims sprendimą registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip likus 31 dienai iki rinkimų dienos, t. y. – ne vėliau kaip balandžio 11 d.

Po šio sprendimo, bet ne vėliau kaip balandžio 12 d., VRK savo svetainėje atvers kandidatų duomenis visuomenei.

Respublikos Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)