„Apmaudi situacija, kad per beveik keturis metus mes esame ne vieną sykį pastebėję, kad liežuvis nebuvo didžiausias pono Anušausko draugas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Klausiamas, ar partija turėtų kaip nors reaguoti į A. Anušausko pareiškimus, G. Landsbergis paragino orientuotis į naujojo ministro Lauryno Kasčiūno darbus.

„Nemanau kad reikia (reaguoti – ELTA). Manau, kad klausimas yra išspręstas, dirba naujas ministras, jis turi tiek premjerės, tiek partijos pasitikėjimą. Manau, dabar svarbiausia orientuotis į tai, ką jis dabar gali padaryti“, – į platesnius A. Anušausko pasisakymų vertinimus nesileido užsienio reikalų ministras.

„Ar partijoje yra žmonių, kurie gali autonomiškai kažkokiu būdu tą (klausimą – ELTA) kelti... Nežinau, nesu apie tai supažindintas“, – pridūrė jis.

Į šiuos žodžius G. Landsbergio žodžius feisbuke sureagavo ir pats A. Anušauskas. Jis situaciją įvertino ironišku sakiniu: „Kai liežuvis tampa didžiausiu draugu, pasistenkite, kad tai nebūtų vienintelis jūsų tikras draugas“.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje. Savo ruožtu Generalinė prokuratūra patvirtino šį STT sprendimą.

Klausimai dėl neskaidrių procesų kilo po to, kai pareigas paliekantis buvęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas Gitanas Nausėda įvertino kaip labai rimtas ir netrukus susitiko su STT bei Generalinės prokuratūros vadovybe.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)