„Aš į tą klausimą kaip į provokatyvų neatsakinėsiu“, – „Žinių radijui“ sako R. Karbauskis, paklaustas, ar I. Vėgėlė galėtų vesti LVŽS sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Tai nėra diskusija dabar, mes apie tai šnekėsimės, kai pasibaigs prezidento rinkimai. Mes, kaip valstiečių žaliųjų sąjunga ir žmonės, kurie yra sąjungoje, stengsimės ir padėsime Vėgėlei laimėti rinkimus“, – teigė politikas, dar kartą patikindamas, kad nėra jokių susitarimų su I. Vėgėle.

„Šiai dienai tikrai nėra jokios kalbos, kad mes su kažkuo būtume susiderinę, susitarę. Ne ta fazė ir ne tas momentas“, – pažymėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro A. Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą Igną Vėgėlę.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Karbauskis: LVŽS svarstys galimybę Vėgelę paremti ir finansiškai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad jo vadovaujama partija svarstys galimybę prezidento posto siekiantį Igną Vėgėlę paremti ir finansiškai.

„Bet kokiu atveju mes nebedalyvaujame rinkiminėje kampanijoje. Mes visą planą buvome pasidarę, finansavimą susiplanavę ir tikrai galime sau leisti prisidėti prie to kandidato, kurį mes dabar remiame rinkimų kampanijoje. Tai logiška“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Bet mes klausime kandidato, ar jis tokio rėmimo norėtų. Ir jeigu jis pareikštų tokį norą, svarstytume galimybę paremti“, – pridūrė jis.

Pasak R. Karbauskio, sprendimus dėl paramos I. Vėgėlei turėtų priimti LVŽS taryba. Taip pat, pasak jo, dar turės būti diskutuojama, kokio dydžio ši finansinė parama galėtų būti.

„Prisirišimo prie to, ar suma iš partijos sąskaitos, ar likutis nuo kito kandidato, nėra. Mes turėtume tiesiog svarstyti poreikį ir galimybes. Nes mes kaip partija dar turėsime ir kitus rinkimus“, – sakė LVŽS pirmininkas.

„Tai apie šimtus tūkstančių eurų net kalbos negalėtų būti. Čia galbūt būtų kalba apie dešimtis tūkstančių eurų“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)