Sureagavo seni valstiečių „priešai“ – demokratai

Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis ironizavo reaguodamas į tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdis, kuriame buvo priimtas minėtas sprendimas, vyko Babtuose.

„Simboliška, kad artimiausią bendražygį Karbauskis šiandien išdavė būtent Agrokoncerno patalpose. Matyt taip parodant, kad jam politika – tik biznis, nieko asmeniško“, – rašė A. Pikžirnis.

Jis atkreipė dėmesį ir į tai, kad dar ketvirtadienį LVŽS į Vyriausiąją rinkimų komisiją pristatė lapus su A. Verygos rėmėjų parašais.

„Surinkti daugiau nei 36 tūkst. rinkėjų parašų, remiančių Aurelijaus Verygos kandidatūrą keliauja į šiukšlių dėžę. Dabar pagrindinį vaidmenį šioje klojimo teatro scenoje teks atlikti Ignui Vėgėlei“, – rašė demokratų atstovas.

Panašiai sureagavo ir pats demokratų kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas.

„Skirtingai nuo pasitraukiančio kandidato, vertinu žmonių išreikštą palaikymą ir jų parašų šiukšlinėn niekada neišmesčiau“, – feisbuke rašė jis.

Pakomentuoti nusprendė ir dar vienas demokratas – Seimo narys Domas Griškevičius.

„Puikiai žinau, ką reiškia rinkti parašus, kurie leidžia dalyvauti rinkimuose, tad bandau įsivaizduoti kaip dabar turi jaustis žmonės ir LVŽS skyriui nariai, kurie sunkiai dirbo visą mėnesį, kaip dabar jau aiškėja, iš esmės dirbo beprasmiškai.

Kaip turi jaustis žmonės, kurie pasirašė už Aurelijų ir jo programą, tikėjo juo, o dabar turi mat palaikyti visai kitą kandidatą, nes taip nusprendė didysis Ramūnas“, – rašė parlamentaras, pridurdamas, kad po tokių ėjimų politinė sistema nestiprėja.

Demokratų sąrašo į EP lyderis Virginijus Sinkevičius taip pat buvusiam kolegai, LVŽS pirmininkui R. Karbauskiui nepagailėjo riebių epitetų, teigdamas, kad jį „užvaldęs nenumaldomas galios troškimas.“

„Ne viskas, kas teisėta, yra teisinga. Gali nusipirkti rūmus Meilės Įlankoje, tačiau meilės nenusipirksi. Nebent fasadą. Didžioji tragedija, kad Lietuvos politikoje – dažniausiai tiek ir užtenka“, – rašė jis.

Virginijus Sinkevičius, Ramūnas Karbauskis

Malinauskas: Vėgėlės vietoje rimtai pagalvočiau – Karbauskis išdurs ir jį


Apie tokią tikėtiną rokiruotę dar ryte feisbuke parašęs tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas jau po oficialios žinios situaciją įvertino kaip „vertybes politikoje ir tikrąjį turgų.“

„Vertybės politikoje ir tikrasis turgus. Visa partija dirba Verygai, organizuoja susitikimus, renka parašus, jam skiriami pinigai, viešai pliurpiama, kad tai geriausias kandidatas. Tada Karbauskis pamato sau geresnį variantą ir sako – ne, remsime Vėgelę, nes jis mums bus naudingas rudenį.

Veryga, jam talkinę partijos nariai, štabas turėtų jaustis išduoti ir įskaudinti, bet visiems postams tinkančiam kandidatui iš karto kaip paguodos prizas įteikiama pirma vieta valstiečių Europos Parlamento rinkimų sąraše“, – rašė S. Malinauskas.

Jis priminė, kad LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis pats iš Seimo pasitraukė, nors buvo į jį išrinktas.

„Man įdomu, ką galvoja rinkėjai, kai eina balsuoti už tokį cirką? Ką galvoja žmonus, kuris prieš kelias dienas pasirašė už Verygą? Koks tikslas atiduoti savo balsą, jei jis kitą dieną metamas į šiukšlių dėžę?

O Vėgėlės vietoje rimtai pagalvočiau, ką tokia parama reiškia. Taip kaip dabar Verygą, vėliau Karbauskis išdurs ir jį“, – pridūrė tinklaraštininkas.

Šimašius: simboliška diena tokiam sandėriui


Buvęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius taip pat pakomentavo naujieną.

„Kas iš mūsų poetų sakė, kad pavasarį blogis galutinai atskleidžia savo kortas?

O čia dar didysis penktadienis – labai simboliška diena tokiam sandėriui. Brr...“, – feisbuke rašė R. Šimašius.

LVŽS Sąraše į EP taip pat yra Žydrūnas Savickas


Kaip jau buvo skelbta Delfi, LVŽS penktadienį popiet pranešė, kad jų atstovas Aurelijus Veryga atsiima kandidatūrą prezidento rinkimuose, o partija juose rems I. Vėgėlę.

Valstiečiai taip pat patvirtino savo rinkiminį sąrašą Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Jame – ne tik pats A. Veryga, bet ir galiūnas Žydrūnas Savickas, dabartinis jų atstovas EP Bronis Ropė, LVŽS frakcijos Seime nariai.

Visas LVŽS sąrašas EP rinkimuose atrodo taip:

1. Aurelijus Veryga

2. Bronis Ropė

3. Aušrinė Norkienė

4. Dainius Gaižauskas

5. Giedrius Surplys

6. Žydrūnas Savickas

7. Asta Kubilienė

8. Ligita Girskienė

9. Bronius Markauskas

10. Jonas Jarutis

11. Robertas Šarknickas

12. Rimantė Šalaševičiūtė

13. Juozas Varžgalys

14. Dainius Kepenis

15. Jonas Vilionis

16. Arūnas Gumuliauskas

17. Romas Karmazinas

18. Kęstutis Skrebys

19. Vilma Aasrum

20. Dovilas Petkus

21. Eglė Stasiškienė

22. Valius Ąžuolas

Plačiau apie valstiečių penktadienį priimtus sprendimus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)