Anot VRK, už D. Žalimą popieriniu būdu surinkta 1197 balsavimo teisę turinčių Lietuvos piliečių parašai, o elektroniniu būdu pasirašė 21 088 rinkėjai.

Šiuo metu pasirašyti dar galima už Giedrimą Jeglinską, Gintautą Kniukštą, Arūną Rimkų, Valdą Tutkų, Eduardą Vaitkų, Aurelijų Verygą ir Igną Vėgėlę.

Andrius Mazuronis, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė ir Remigijus Žemaitaitis parašų rinkimą jau yra užbaigę.

Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų

Gintautas Kniukšta nedalyvaus šalies prezidento rinkimuose.

Apie tai ketvirtadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Pasak jos, komisija sulaukė G. Kniukštos prašymo atšaukti jo pareiškinius dokumentus.

Apie savo pasitraukimą iš rinkimų buvęs pretendentas paskelbė ir socialiniame tinkle „Facebook“.
„Mano kelionė į Daukanto aikštę baigėsi. Dar nesibaigus parašų rinkimų laikotarpiui, priėmiau sprendimą dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose“, – rašė jis, dėkodamas už palaikymą ir linkėdamas rinkimuose sėkmės likusiems kandidatams.

ELTA primena, kad pretendentai į prezidentus iki kovo 28 d. turės surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. parašų. Tą jie gali daryti tiek popieriniu, tiek elektroniniu būdu.

Vėliau VRK šiuos parašus kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 d.

Prezidento posto siekiančio E. Vaitkaus atstovai VRK pateikė per 31 tūkst. parašų


Šalies vadovo posto siekiančio Eduardo Vaitkaus atstovai ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė 15,8 tūkst. parašų, reikalingų kandidatui dalyvauti prezidento rinkimuose. Dar beveik 16 tūkst. rinkėjų už E. Vaitkų pasirašė elektroniniu būdu.

VRK duomenimis, E. Vaitkaus rinkimų štabo atstovai komisijai iš viso pristatė 10 bylų, deklaruodami, kad parašų rinkimo lapuose surinko 15 833 balsavimo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašus.

Verygos komanda VRK pateikė per 36 tūkst. parašų


Šalies vadovo posto siekiančio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidato Aurelijaus Verygos atstovai ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė per 28 tūkst. parašų, reikalingų dalyvauti prezidento rinkimuose. Dar daugiau kaip 8 tūkst. rinkėjų už A. Verygą pasirašė elektroniniu būdu.

VRK duomenimis, A. Verygos rinkimų štabo atstovai komisijai iš viso pristatė 10 bylų, deklaruodami, kad parašų rinkimo lapuose surinko 28 368 balsavimo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją