Joje išreikštas griežtas protestas dėl šių metų kovo 26 dieną paviešintų Aliaksandro Lukašenkos pokalbių su Baltarusijos karinių pajėgų vadais, kuriuose nepagrįstai priekaištaujama dėl neva iš Lietuvos keliamų karinių grėsmių Baltarusijai, išsakomos insinuacijos dėl „Suvalkų koridoriaus“ neapginamumo bei nurodoma paruošti Baltarusijos kariuomenę galimai konfrontacijai su Baltijos šalimis bei Lenkija.

Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad tokie pareiškimai gali būti suprasti kaip Baltarusijos valdžios vykdomos agresyvios užsienio politikos tolesnis eskalavimas ir yra visiškai nepriimtini.

Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Baltarusija nedelsiant pateiktų oficialų šio A. Lukašenkos pasisakymo paaiškinimą ir dar kartą primena, kad Lietuvos Respublika imsis visų įmanomų priemonių, siekdama užtikrinti šalies saugumą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)