Jos kandidatūrą savo sprendimu penktadienį patvirtino Seimo valdyba.

Tai ne pirmas kartas, kai V. Servetkienei tenka imtis tokių pareigų. Laikinai ji vadovavo Seimo kanceliarijai ir 2021 metais.

Iki šio Seimo kadencijos pabaigos parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neturi planų teikti naujo kanclerio kandidatūros.

„Šiuo metu neturiu planų teikti kito kanclerio. Manau labai svarbu, kad būtų sudarytos galimybės laikinai einančiai kanclerei užtikrinti normalią kanceliarijos veiklą, nesiblaškant, neskubant. Laiko tam yra iki naujosios kadencijos”, – žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Kovo 21 d. Seimas slaptu balsavimu nutarė atleisti iš pareigų parlamento kanclerį M. Gelbūdą. Kanclerio atleidimą palaikė 95 Seimo nariai, 13 balsavo prieš. Nutarimas dėl M. Gelbūdos atleidimo įsigaliojo jau penktadienį – kovo 22 d.

Nepasitikėjimą M. Gelbūda išreiškė daugiau nei pusė Seimo narių – iniciatyvą pasirašė 75 ne tik opozicijai, bet ir valdantiesiems atstovaujantys parlamentarai.

Seimo kanceliarijos vadovui buvo priekaištaujama dėl neefektyvaus darbo organizavimo, parlamentarai yra gavę nusiskundimų dėl atlyginimo diferencijavimo komitetų biurų darbuotojams.

M. Gelbūda buvo paskirtas Seimo kancleriu 2021 m. balandžio 27 d. Jo kandidatūrą Seimui pasiūlė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo statute įtvirtinta, kad parlamento kancleris yra Seimui bei jo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas. Kanclerį įstatymų nustatyta tvarka 5 metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją