Pasak E.Gentvilo, avarija įvyko ne dėl jo kaltės. Savaitgalį grįžtant iš Vilniaus gatvių sankryžoje į jo automobilį atsitrenkė 12 metų senumo BMW, vairuojamas klaipėdiečio Danilo Bivševo. LLS pirmininko automobiliui padaryta žala įvertinta 1500 litų. Remonto išlaidas padengs draudimo kompanija, vėliau šie pinigai bus išieškoti iš avarijos kaltininko.

D.Bivševo automobilis neapdraustas. Anot E.Gentvilo, klaipėdietis sakė tai ketinęs padaryti vasario mėnesį. LLS pirmininko vairuojamas "Peugeot 307" pripažintas populiariausiu 2001 metų Lietuvos automobiliu. Jį Liberalių reformų fondas, kuriam vadovauja E.Gentvilas, įsigijo praėjusių metų pabaigoje.

E.Gentvilas - ne pirmas liberalas, pastaruoju metu patekęs į eismo įvykį. LLS pirmininko pavaduotojui, taip pat klaipėdiečiui Eligijui Masiuliui pernai rugsėjį kelionė automobiliu "Ford Escort" baigėsi kur kas liūdniau.

Plungės rajone politiko mašiną taranavus neblaivaus Prano Vaitiekaus vairuojamam automobiliui "VW Santana", E.Masiulis patyrė apysunkį kūno sužalojimą. Iš jo fordo sveiki liko tik ratai. Ekspertų teigimu, avarijos žala - 4,5 tūkstančio litų. E.Masiulis juokavo, kad pardavęs mašinos nuolaužas už gautus pinigus nusipirko tik batus.