Anot Z. Vaigausko, perskaičiavimas veikiausiai neišvengiamas tose apygardose, kur skirtumas tarp kandidatų buvo labai menkas. Tokių apygardų – bent keturios.

Pirminiais duomenimis, Baltijos apygardoje „darbietis“ Raimundas Paliukas liberalą Artūrą Šulcą įveikė vos 68 balsų persvara. Balsus perskaičiuoti teks ir Pajūrio apygardoje, kur suskaičiavus 16 iš 17 apylinkių balsus pirmavo „darbietė“ Genovaitė Krasauskienė, o paskutinioji apylinkė nulėmė konservatoriaus Prano Žeimio pergalę. Jis konkurentę, pirminiais duomenimis, įveikė vos 45 balsų persvara.

Dėl pergalės vienmandatėje negali būti tikras ir vienas konservatorių lyderių. Jurgis Razma Plungės-Rietavo apygardoje, pirminiais duomenimis, „darbietį“ Mindaugą Jurčių aplenkė tik 53 balsais. Balsų perskaičiavimo veikiausiai prireiks ir pažeidimais pagarsėjusioje Šilutės-Pagėgių apygardoje, kur socdemas Artūras Skardžius, pirminiais duomenimis, 170 balsų persvara įveikė favoritu laikytą „tvarkietį“ Kęstą Komskį.

„Mes sakėme, kad rytoj pasiruoštų (perskaičiavimui – DELFI). Gal ir šiandien gali sugalvoti. Apygardų komisijos tai, žinoma, žino. Manau, artimiausiu metu įvyks perskaičiavimas“, - DELFI teigė Z. Vaigauskas.

Paskutinė apygarda, dėl kurios kyla matematinių klausimų, yra Ukmergėje. Čia „tvarkietis“ Julius Veselka įveikė vieną Darbo partijos lyderių Loretą Graužinienę. Tiesa, čia konkurentus, pirminiais duomenimis, skyrė 276 balsai – didesnis skirtumas nei kitose keturiose apygardose. Tad Z. Vaigauskas abejoja, ar Ukmergėje tikslinga iš naujo skaičiuoti biuletenius. Vis dėlto VRK vadovas prognozavo, kad skundų ir prašymų perskaičiuoti balsus bus ir tokiose apygardose, kur skirtumas tarp kandidatų buvo gerokai didesnis.