„Taip, tai tiesa, dar kol kas nesu parašęs prašymo išeiti, laukiu, jeigu bus paskyrimas. Įvyko pokalbis, toks mano noras, taškas dar nėra padėtas, kaip suprantu, tvarkomi formalumai ir laukiu žinių iš premjero“, – DELFI sakė 36 m. portalo 15min.lt Tyrimų skyriaus žurnalistas.

Šiuo metu jo kandidatūrą tikrina atsakingos tarnybos.

S. Malinausko aiškinimu, kada tik premjeras patvirtins jo kandidatūrą, nuo pat pirmos dienos jis stabdys žurnalistinę karjerą.

„Iš tikrųjų man būtų labai gaila išeiti iš žurnalistikos. Šiuo atveju man tai nėra dideli finansiniai pliusai, tačiau pažįstu S. Skvernelį, žinau jį anksčiau, dar prieš rinkimus, ir labai juo pasitikiu. Gavęs kvietimą, tikrai neskubėjau jo priimti, bet matau, kad tikrai galėčiau jam padėti. Vienas dalykas, mano žurnalistiniuose tyrimuose sukaupta patirtis labai padėtų ir labai džiaugiuosi, kad Saulius nebijo įsileisti į Vyriausybę žmogaus, nes garantuoju, kad čia tikrai nebus mano politikavimo, bus konkretūs dalykai“, – dėstė S. Malinauskas.

Išlindus į viešumą korupcijos atvejams, jis žada būti žurnalistų pusėje ir nesiekti skandalų užgniaužti.

„Tikrai matau, kad yra ką padaryti, mano galva, Vyriausybė nėra tokia prasta kaip galbūt šiuo metu atrodo viešojoje erdvėje, šiuo atveju sau pasiimu spręsti kažkiek komunikacijos klausimų“, – pasakojo S. Malinauskas.

S. Malinauskas žurnalistinę karjerą pradėjo „Vakaro žiniose“, tęsė „Respublikoje“, dvejus metus „Respublikos“ rinkodaros skyriuje buvo atsakingas už „Olialia“ prekės ženklą, vėliau dirbo „Žinių radijuje“ bei 15min.lt.

Šiuo metu premjeras S. Skvernelis turi 10 patarėjų. Jam patarinėja Deividas Matulionis, Arnoldas Pikžirnis, Elvinas Jankevičius, Lukas Savickas, Paulius Gradeckas, Tomas Beržinskas, Tomas Gerasimavičius, Unė Kaunaitė, Boguslavas Gruževskis, Aleksandras Muzikevičius.