Problema ypač išryškėja Vilniaus senamiestyje, kur, jeigu nepastebėsi ženklo, kad parkingas yra rezervuotas, gali netrukus sulaukti baudos. Tokios situacijos pasitaikė jau ne vienam vilniečiui ir jeigu niekas nepasikeis – baudas gaus dar daugiau žmonių.

Buvęs miesto meras užregistravo projektą, kuriame siūlo baigti su baudų išrašinėjimu ir pradėti ryškiau žymėti mokamas arba rezervuotas parkingo vietas. Taip, kaip dabar yra daroma daugelyje Europos šalių.

Ant tarybos stalo patekęs projektas numato, kad:

Mokamos ir nemokamos stovėjimo vietos būtų žymimos skirtingai. Mokama vieta būtų pažymėta stačiakampiu.

Raudona vidine linija ir žodžiu „Rezervuota“ žymimos stovėjimo vietos, kuriose stovėjimas rezervuotas vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimais.

Oranžine vidine linija, „krovimo“ simboliu bei žodžiais „Kroviniams 15 min.“ žymimos trumpalaikio sustojimo stovėjimo vietos, skirtos kurjeriams ir krovinių iškrovimui.

Tokiu būdu atsirastų ne tik skirtingų parkingo vietų žymėjimas, bet ir specialios zonos, skirtos pavežėjams ir kurjeriams. Anot politiko, tai galėtų išspręsti daug dabartinių Vilniaus problemų, kur vairuotojai pyksta ne tik dėl gaunamų baudų, bet ir dėl kurjerių, kurie mašinas palieka bet kur.

„Net neabejoju, kad priėmus šį projektą, gatvėse bus mažiau pykčio, nesusipratimų ir kur kas daugiau aiškumo su akivaizdžiai atskirtomis mokamomis ir nemokamomis stovėjimo vietomis, taip atskiromis spalvomis pažymėta rezervacija ir trumpalaikio prekių iškrovimo vieta. Tarybos sprendimo projektas jau užregistruotas. Kviečiu diskusijai“, – rašo A. Zuokas.

Jeigu sprendimas bus priimtas, papildomų lėšų šiam projektui neprireiktų, mat gatvės Vilniuje yra ženklinamos nuolatos.