– Jūs savo partiją vadinate konservatyviais liberalais arba liberaliais konservatoriais. <...>. Ką bendro su liberalumu įžvelgiate I. Vėgėlės pozicijoje, programoje?

– Priminsiu, kad I. Vėgėlė ir jo politinė karjera prasidėjo nuo krikščionių demokratų, o mūsų tas liberalizmo konservatyvumas ir paremtas krikščioniškais pagrindais. Na, pavyzdžiui, mes neprieštaraujame ir net manome, kad Seimas vienos lyties partnerystę ar civilinę sąjungą turėtų įteisinti, tai yra svarstoma, bet labai aiškiai sakome, kad tai netolygu santuokai.

<...>

– Jūs rašėte, jog negali būti jokių naujų mokesčių gynybai. Išskyrėte kelias esmines idėjas, kad valdžia turi įsipareigoti siekti BVP augimo. Dar vieną kūrybišką pasiūlymą pateikėte – sakote, kad galima panaikinti vieną laisvadienį ir pinigus už tai skirti gynybai. Kalbėjote apie Kovo 11-ąją, bet tai yra valstybinė šventė. Kodėl ne gegužės 1-oji ar rugpjūčio 15-oji, dienos, kurios nėra valstybingumo simboliai? Ir ar iš tiesų viena sutaupyta diena, jūsų požiūriu, galėtų atliepti mūsų poreikį?

– Gynybos ir jos finansavimo klausimas šiandien labai aktualus. Tačiau žiūrėkime, kaip mes tuos pinigus naudojame, ką planuojame. Kai aš sužinojau, kad Lietuvos sprendimas pirkti tankų yra vienasmenis ir neintegruotas į bendrus gynybinius NATO planus ar kartu [nesusijęs] su ta pačia brigada, kuri būtų dislokuota iš Vokietijos, mane labai nustebino. Toks pirkinys labai brangus ir neatitinka mūsų gynybinių tikslų. Geriau tuos 2 milijardus investuoti į vidutinio, trumpojo nuotolio priešlėktuvinę arba tankų gynybą. Už juos galima nupirkti ginklų ir labai paprastai apmokyti kiekvieną Lietuvos pilietį, o tai tampa realia gynybine atgrasymo grėsme tai pačiai Rusijai.

Su keliais tūkstančiais kainuojančia raketa gali sunaikinti šimtus milijonų kainuojantį tanką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)