Iki šiol ji dirbo lektore, projektų vadove Alytaus kolegijoje, kur dėstė projektų vadybą, įmonių ekonomiką, mikroekonomiką ir makroekonomiką, taip pat buvo įmonės „Plėtros projektų agentūra“ direktorė.

„Vilija Vervečkienė yra sukaupusi daug vadovavimo patirties, kuria dalijasi su studentais. Tikiuosi, kad jos profesionalumas padės mums siekiant užsibrėžtų tikslų“, - ŽŪM pranešime cituojamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Naujoji kanclerė Vilniaus Gedimino technikos universitete baigė ekonomikos magistro studijas, taip pat turi vadybos ir verslo administravimo, investicijų valdymo specializacijos magistro laipsnį.

ELTA primena, kad praėjusių metų gale Seimas priėmė Vyriausybės įstatymo pataisas, pagal kurias ministerijų kancleriai tapo politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojais, kuriuos priima į pareigas ir atleidžia iš jų ministrai. Iki tol Vyriausybės įstatyme buvo įtvirtinta, kad ministerijos kancleris yra karjeros valstybės tarnautojas, ministerijos administracijos vadovas, pavaldus ministrui.

ŽŪM kanclerės pareigas ėjusi Dalia Miniataitė pati paprašė būti perkelta į ministerijos vyriausiosios patarėjos poziciją.