„DNR tėvystės nustatymo tyrimas parodė, kad auginu ne savo vaiką, be to, žmona ne kartą buvo man neištikima“, – interviu DELFI teigė vyras, su skaitytojais nusprendęs pasidalyti savo patirtimi.

Santuokoje jis gyveno 6 metus. Su žmona augina vieną bendrą vaiką. O antrasis, kaip paaiškėjo po DNR tyrimų, neištikimybės vaisius.

„Kaip man pavyko išsiaiškinti, per visą vedybinį gyvenimą ji net 14 kartų buvo man neištikima, o kažkas sakė, kad tik vyrai eina į kairę. Be to, tie 14 kartu buvo ne su vienu ar dviem vyrais, jų buvo iš viso 10“, – skaudu Artūrui.

- Kaip kilo įtarimas, kad antrasis vaikas – ne jūsų?

- Iš pat pradžių taip galvojau. Kai dukrai buvo metukai, kartą susipykau su žmona ir ji su vaiku be manęs išėjo į vakarėlį, iš kurio tik ryte grįžo. Po kelių mėnesių pasakė, kad yra nėščia. Aš negalėjau patikėti, nes saugojomės, tačiau ji mane įtikino, kad viskas gerai.

Vis dėlto, nebuvau dėl to tikras. Vis kildavo klausimų, ypač kai augant mažyliui ryškėjo, koks jis nepanašus į mane. Nusprendžiau patikrinti – padaryti DNR tyrimą. Prieš kelis mėnesius susisiekiau su laboratorija, paėmiau vaiko skruosto epitelio medžiagos, kaip buvo parašyta instrukcijoje, ir du mėginius nusiunčiau jiems paštu. Atsakymas mane pribloškė: nulis procentų, kad galiu būti antro vaiko tėvas.

- Ką darėte?

- Nusprendžiau viską išsiaiškinti. Apklausiau žmones, kurie dalyvavo vakarėlyje, pagal liudininkų parodymus viską sutikslinau.

Paskui susiradau tikrąjį vaiko tėvą ir viską pasakiau jam. Jis neneigė. Sakė 100 proc. nežinojęs, kad vaikas nuo jo, bet tokių įtarimų turėjo.

Man skaudžiausia, kad žmona nesisaugojo nėštumo. Jei neturėjo priemonių juk galėjo pasinaudoti kontracepcija po santykių. Bent jau kai sužinojo esanti nėščia turėjo man pasakyti, kad vaikas ne mano. Būtume padarę valymą. Bet ji nieko nesakė. Nuslėpė nuo manęs tiesą.

- Kaip užsiminėte, tai nebuvo vienintelis neištikimybės atvejis?

- Deja, taip. Kol gyvenome pas mano mamą, kuri padėjo mums auginti vaikus, viskas buvo lyg ir gerai. Pablogėjo, kai už paskolą nusipirkome butą. Vyresnysis vaikas pradėjo eiti į darželį, o su mažuoju žmona buvo namuose.

Man atrodo, kad jai negerą įtaką padarė draugė, kuri nuo skirtingų vyrų turi tris vaikus, yra ištekėjusi, bet susitikinėja su meilužiais. Ji mano žmonai pasakojo, kad sulaukia daug dėmesio, dovanų, tai ir ji užsinorėjo.

Kai vyresnysis vaikas būdavo darželyje, mažąjį palikdavo draugėms ir susitikinėdavo su vyrais. Kaip paskui prisipažino – vis kitais. Susitikti susitardavo pažinčių svetainėse. Anketose nurodydavo, kad yra ištekėjusi, turi vaikų, bet vyrams tai neatrodė kliūtis. Sakė, kaip ir draugė, norėjo gauti dėmesio, dovanų.

- O jūs pats žmonai ką nors dovanodavote?

- Taip. Dažniausiai šokolado, nes labiausiai mėgsta.

Kai susipažinome, jai buvo 22 metai, man 25. Ji man buvo antra moteris, o aš jai 6 ar 7. Po pažinties iki vestuvių metus draugavome.

- Kuo patraukė jūsų dėmesį?

- Užbūrė linksmumas, kad su visais rasdavo bendrą kalbą. Sako, meilė būna akla, tačiau aš iš pat pradžių mačiau jos minusus, bet susitaikiau su jais, stengiausi priimti tokią, kokia yra.

- Kokius minusus pastebėjote?

- Kad buvo mėgėja pasinaudoti situacija, trūkdavo pareigingumo. Buvo aikštinga, jeigu ko nors norėdavo, būtinai reikėjo tuos norus įvykdyti.

- Nemaža seksualinė patirtis nebuvo pavojaus signalas?

- Dabar daugelis merginų tos seksualinės patirties turi, todėl mano pozicija buvo tokia – nesvarbu, kas buvo iki manęs, svarbu, kas su manimi. Galvojau, ištekėjusi bus ištikima. Todėl mane ypač įskaudino, kad slėpė tiesą, visokiais būdais melavo.

Po viso to, ką sužinojau, nebegaliu 100 proc. pasitikėti jos žodžiais, kad nebesusitikinės su vyrais, nors maniakiškai jos neseku, netardau.

- Kaip matote savo ateitį? Toliau gyvensite šeimoje ar skirsitės?

- Šiuo metu dar nesu apsisprendęs, blaškausi, galvoju apie skirtingus variantus. Antrajam žmonos vaikui dveji. Vadina mane tėčiu, o aš jį – tik vardu. Tačiau ir į pirmąją kreipiuosi vardu, o ne „dukra“.

Tris kartus buvau pas psichologą. Žmona irgi, atrodo, tris kartus, tačiau sunku pasakyti, ar davė naudos. Tuo momentu tarsi viskas aiškiau, palengvėja, tačiau psichologai juk negali priimti sprendimo, ką daryti toliau. Tai reikės padaryti mums.

Atleisti negaliu, bet ir skirtis nesinoriu. Galbūt todėl, kad aš tą žmogų vis dar myliu. Ir dar – vaikas yra.

- Kaip jūsų žmona mato situaciją?

- Ji sako, kad nori būti kartu, kas buvo – pražuvo, nebepasikartos. Tačiau po visko, kas nutiko, man sunku ja patikėti.

Tai, kad antrasis vaikas ne mano – man labai svarbu, nors ir jo gaila. Nesinori bausti už tai, dėl ko jis nekaltas. Tačiau faktas, kad aš – ne tėvas, visai išmušė iš pusiausvyros. Reakcijos, kai sužinodavau apie žmonos neištikimybę, nebuvo tokios skausmingos – pasinervindavau ir po trijų dienų praeidavo. O kai sužinojau DNR testo rezultatus, dvi savaites pragėriau. Ta realybė man per sunki.

Didžioji dalis pažįstamų sako skirtis, kiti – žiūrėti vaikų, neva, jie vargšai, todėl reikėtų užsimerkti ir gyventi toliau. Žinoma, taip mano mažesnioji dalis artimųjų. Dauguma sako, kad jei atleisiu, atsiras ir trečias vaikas – vėl nuo kito vyro.

DNR tėvystės nustatymo tyrimas kas trečiam vyrui patvirtina – vaikas ne jo

Genetiniai tyrimai
Kaip rašė DELFI, DNR tėvystės nustatymo tyrimas kas trečiam vyrui patvirtina – vaikas ne jo. Genetikai kasmet sulaukia vis daugiau prašymų DNR tyrimu patvirtinti arba paneigti tėvystę. „Kyla mintis, kad dabar skiriantis vos ne visi vyrai eina daryti tėvystės nustatymo, nesvarbu, ar yra pagrindas abejoti, kad vaikas jo, ar nėra“, – DELFI yra sakiusi teismo genetikė Jūratė Jankauskienė.

Duomenys, kokio amžiaus žmonės dažniausiai suabejoja vaiko tėvyste, nerenkami.

„Ateina įvairaus amžiaus žmonių. Vaikai taip pat būna įvairaus amžiaus – ir ką tik gimę, ir penkiolikos, šešiolikos metų, pasitaiko sulaukusių pilnametystės. Rečiau, tačiau tiriasi ir vyresnio amžiaus žmonės, netgi Sibiro „vaikai“, kuriems po 60 metų. Pokariu išblaškytų šeimų atžalos pagal DNR ieško brolių, seserų. Labai retai, tačiau savo tėvyste nori įsitikinti ir garbaus amžiaus žmonės. Yra buvę 80-mečių, kurie, kaip spėjame, į mus kreipėsi dėl turtinių priežasčių“, - sakė Valstybinės teismo medicinos tarnybos Serologijos ir DNR laboratorijos vyr. ekspertė.

Esate patyrę neištikimybę? Žinote, ką reiškia išduoti mylimą žmogų? Galbūt nutuokiate apie artimo žmogaus neištikimybę, bet bijote likti vienas ir nesiskiriate? Prašome Jūsų – pasidalinkite patirtimi, patarkite tiems, kurie susidūrė su mylimo žmogaus išdavyste, pamokykite tuos, kurie patys turi meilužį ar meilužę.

Prašome Jūsų – papasakokite savo patirtį ir patarkite, kaip elgtis tokioje nemalonioje situacijoje. Laukiame Jūsų minčių ir istorijų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kitas“ iki kovo 23 d. Vienam skaitytojui skirsime prizą – „Įdomiausios kelionės po Lietuvą

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: