Kirtimai atlikti pajūrio miške, esančiame netoli Palangos kempingo „Compensa“, teritorijoje šalia Vokiečių ir Kankorėžių gatvių.

Į Delfi redakciją kreipęsi Palangos gyventojai piktinosi, kad miškininkai, kirsdami poilsiautojų pamėgtą mišką, neva nesilaikė aplinkosauginių reikalavimų.

„Valstybinės miškų urėdijos miškininkai Nemirsetos bendruomenei padovanojo „dovaną“ – negailestingai iškirto šalia esantį valstybinį mišką, sumaitojo miško paklotę ir paliko betvarkę.

Tai buvo daroma neatsižvelgiant į vietinių gyventojų pakartotinius prašymus atsakingiau retinti mišką, palikti kai kuriuos medžius. Tai buvo daroma ciniškai ir beširdiškai, paliekant gilias valksmas visai šalia sklypų ribų.

Nors VMU informaciniame stende parašyta, kad kirtimų tikslas yra „gerinti sanitarinę būklę ir didinti rekreacinę vertę pašalinant atsilikusius medžius“, matome iškirstas sveikas, brandžias, 30-70 cm skersmens pušis. O kaip gali rekreacinę vertę didinti intensyviai išretintas ir išvažinėtas miškas, išvis neįsivaizduoju. Suniokotas gražus miškas paliko kaimynus be žado, o čia gyvenusius žvėris – be namų“, - Delfi nurodė vietos gyventojas.

Tuo metu patys miškininkai teigia jokių pažeidimų nepadarę. O Aplinkos ministerija savo ruožtu aplinkosaugininkams pavedė atlikti patikrinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)