Jame įmonė įpareigojama atlikti generalinį visų bendrabučių patalpų valymą per 10 darbo dienų nuo rašto gavimo ir užtikrinti tvarkos palaikymą. Įspėjime taip pat numatoma, kad kilus abejonėms dėl reikalavimų įvykdymo, bus kreipiamasi į nepriklausomus ekspertus, kad jie įvertintų švaros ir higienos reikalavimų minėtuose objektuose atitikimą.

„Apgailestaujame, kad bendrabučiuose gyvenantys studentai patiria nepatogumų dėl netinkamai teikiamų patalpų valymo paslaugų ir administruojančios bendrovės vengimo prisiimti atsakomybę dėl susidariusios situacijos. Mes suteiksime administruojančiai bendrovei „bandomąjį laikotarpį“ pasitaisyti, atliksime papildomus patikrinimus ir taikysime administravimo paslaugų sutartyje bei kituose teisės aktuose numatytas sankcijas, jei tvarka nebus užtikrinta”, – išplatintame pranešime teigia VGTU kancleris Arūnas Komka.

Bendrabučiuose gyvenantys studentai kviečiami pranešti apie pastebėtus bendrųjų patalpų valymo trūkumus arba nedrausmingą kaimynų elgesį ir bendrosios tvarkos pažeidimus tel. 8 652 41737. Užregistruotus skundus tikrins VGTU Ūkio direkcijos atstovai, kurie imsis atitinkamų veiksmų užfiksavus pažeidimus.