Antradienį įėjus į namo laiptinę, pasitiko aitrus degėsių kvapas. Nors pirmųjų penkių aukštų gyventojams į savo butus leista grįžti jau pirmadienį, vakar tik kur ne kur girdėjosi žmonių balsai. Ant laiptų budėjo apsaugos darbuotojas, pakeitęs iki šiol likusį padegėlių turtą saugojusius policininkus, o šešto aukšto laiptinėje stoviniavo pastate dirbantys dujininkai. Kol vyksta tyrimas, į šį gaisro židiniu tapusį aukštą pašaliniams patekti draudžiama.

Šeimomis grįžtančių daugiabučio gyventojų nebuvo matyti. Balsai pro praviras buto duris girdėjosi tik trečiame aukšte. "Žmonės po truputį įsikuria, šiandien dujininkai dar pajunginėja dujas, elektra jau iki penkto aukšto atvesta", - sakė pensininkės Aleksandros buto tarpduryje sutiktas "Šnipiškių ūkio" direktoriaus pavaduotojas Algimantas Varžgalys.

Pensininkės Aleksandros bute iki šiol tvyro drėgmė. "Čia neįmanoma kvėpuoti, visą naktį negalėjau užmigti", - aiškino vieno kambario buto savininkė Aleksandra.

Pensininkė atsisakė savivaldybės pasiūlyto laikino prieglobsčio ir glaudžiasi sūnaus bute. "Sugrįžtu į namus, gėlės palaistau, dabar, va, ir šilumą įjungė, tik šaldytuvo jungti dar negaliu. Labai pasiilgstu savo namų...", - graudinosi moteris.

Greitai 70-metį švęsianti Aleksandra, rodydama vandeniu sulietus drabužius apgailestavo, kad visus juos reikės skalbti arba vežti į valyklą.

"Aš juos visus pažinojau", - rodydama laikraštyje žuvusių kaimynų nuotraukas sakė Aleksandra.

Pensininkė sakė pažinojusi ir šeštame aukšte gyvenusį bei šiukšles bute kaupusį kaimyną. "Galiu šimtu procentų garantuoti, kad gaisras kilo ne jo bute. Tik per jo bute suverstas šiukšles tas gaisras išplito. Nei jis gėrė, nei rūkė, nei kompanijas vedžiojosi. Rado dabar atpirkimo ožį", - kalbėjo pensininkė. Jos tvirtinimu, gaisras prasidėjo koridoriuje.

Pensininkės versijai pritarė ir tame pačiame aukšte gyvenantis Rimantas. "Kalbėjau su kriminalistu, jis taip pat sakė, kad gaisras greičiausiai kilo ne tame bute", - sakė vyras. Tačiau tikrosios gaisro priežasties įvykį tiriantys pareigūnai dar nepateikė.

Rimantas guodėsi taip pat dar negalintis su šeima parsikraustyti į namus. "Pas mus vėl elektros nėra. Šeštadienį iš 6 aukšto pradėjo tekėti vanduo ir vėl mūsų butą užliejo. Viskas peršlapo, elektrikai dar nedrįsta elektros jungti", - sakė vyras.

Viešbutyje savaitę gyvenęs vilnietis teigė, kad seniūnija parūpino butą Naujojoje Vilnioje, bet jauna šeima laikinai glaudžiasi pas draugus. "Buvom neseniai pasidarę remontą, galvojom šitą butą parduoti", - kalbėjo vyras, rodydamas į vandens sugadintą grindų ir sienų apdailą. Jo teigimu, neaišku, iš kur vanduo savaitgalį pasipylė. "Atvažiavo avarinė tarnyba, jokio trūkusio vamzdžio nerado. Sakė, gal kažkas paliko neužsuktą čiaupą", - kalbėjo vyras.

Rimantas tvirtino, kad žmonės į namus grįžti neskuba. Pasak jo, pirmadienio vakarą visame name šviesa degė tik keliuose languose. "Nebejauku čia gyventi. Įsivaizduokite, viskas primena apie nelaimę", - pro langą žiūrėdamas į apačioje sudėtas žvakeles kalbėjo vyras.

Kieme tai vienoje, tai kitoje vietoje į krūveles sustatyti išdegusių žvakučių indeliai, guli baltos gėlės - žuvusiesiems atminti.

Kitoje namo pusėje vaizdas dar kraupesnis - po medžiais lyg ką tik paliktas stovi vaikiškas vežimėlis, šalia suverstoje rakandų krūvoje mėtosi pliušinis meškiukas, vaikiški drabužėliai, baldai - viskas, kas po gaisro akimirksniu virto šiukšlėmis.

Suremontuoti visą degusį namą savivaldybė ketina per 3-4 mėnesius.