Apie tai antradienį pranešė naujienų portalas 15min.lt. Kaip nurodoma publikacijoje, Vilniaus miesto savivaldybė apie E. Kanaitės einamas direktorės pavaduotojos ūkio reikalams pareigas darželyje-mokykloje „Svaja“ sužinojo neseniai.

Kaip portalui teigė Vilniaus miesto savivaldybė, E. Kanaitė „Svajoje“ dirba nuo 2020 metų rugsėjo. Pasak savivaldybės atstovo, miesto administracija jau kreipėsi į ugdymo įstaigos laikinai pareigas einančią vadovę, „kad būtų įvertinta situacija ir priimti atitinkami sprendimai“.

Dėmesį į E. Kanaitę socialiniame tinkle „Facebook“ prieš kelias dienas atkreipė visuomenininkas Algis Ramanauskas, nurodoma publikacijoje.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad E. Kanaitė socialiniame tinkle taip pat dalindavosi prorusiškais įrašais.Taip pat, 2015 metų VSD ataskaitoje minima, moteris yra Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė, taip pat viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų. Pažymima, kad E. Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai. E. Kanaitės pavardė minima ir 2016 metų VSD saugumo ataskaitoje.

2012 metais E. Kanaitei buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą už nuopelnus Rusijai.