Skelbiama, kad pedagogė nedarbingumo pažymėjimą gavo dar praėjusių metų lapkritį, kai paaiškėjo, kad kad VSD ataskaitose minima istorikės išsilavinimą turinti E. Kanaitė darželyje įdarbinta direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams.

Taip pat pažymima, jog net ir būdama oficialiai nedarbinga, E. Kanaitė toliau dalyvauja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pasitarimuose dėl tautinių mažumų mokyklų likimo – tai patvirtina ministerijos protokolai.

Savo ruožtu į situaciją sureagavę „Sodros“ atstovai pažymi, kad turint nedarbingumą dirbti yra draudžiama, todėl šį atvejį ketinama tirti. Jei žinomos aplinkybės pasitvirtins, E. Kanaitė gali netekti nedarbingumo išmokų, teigė „Sodros“ atstovai.

Kaip LRT radijui teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius, E. Kanaitė posėdyje dalyvavo be ministerijos kvietimo, tačiau tokią teisę turėjo kaip Tautinių mažumų švietimo komisijos narė.

Viceministras pabrėžė, jog ministerijos esama situacija netenkina.

Nurodoma, kad ŠMSM dėl E. Kanaitės pašalinimo iš komisijos jau kreipėsi į VSD.

ELTA primena, kad pernai, lapkričio 14 d. naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad Vilniaus darželyje-mokykloje „Svaja“ trejus metus dirba anksčiau VSD grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimuose minėta pedagogė E. Kanaitė. Dėmesį į šią situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ atkreipė visuomenininkas Algis Ramanauskas.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad E. Kanaitė asmeniniame socialiniame tinkle dalindavosi prorusiškais įrašais. Taip pat, 2015 metų VSD ataskaitoje minima, kad moteris yra Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė, taip pat viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų.

Pažymima, kad E. Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai. E. Kanaitės pavardė minima ir 2016 metų VSD saugumo ataskaitoje.

2012 metais E. Kanaitei buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą už nuopelnus Rusijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)