„Gavau iš URM raštą, kad 2024 metų vasarą aš esu atšaukiamas.

Greičiausiai tai gali būti po Vašingtono summito rugpjūčio mėnesį arba jau rugsėjį“, – LRT.lt sako D. Matulionis.

„Prielaidų palikti ambasadorių penktiems metams šiuo konkrečiu atveju nebuvo“, – komentavo URM atstovė spaudai Paulina Levickytė.

Praėjusių metų lapkritį buvo pranešta, kad Lietuvos ambasadorius prie NATO Deividas Matulionis galimai nesilaikė instrukcijų, dėl to pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra.

„Dėl ambasadoriaus D. Matulionio pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra, kuri turėtų būti baigta lapkričio pirmoje pusėje. Tyrimas atliekamas dėl galimo instrukcijų nesilaikymo, kas vertintina kaip galimas tarnybinis nusižengimas“, – Delfi teigė URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas.

Primename, kad prezidentūros ir konservatorių konfliktai dėl ambasadoriaus Lenkijoje taip pat nesibaigė. Prezidentūra apkaltino Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Žygimantą Pavilionį, kad šis kišasi ir daro spaudimą. Savo ruožtu konservatoriai prezidentui grasina imtis teisinių priemonių.

Prezidentūra: URM sprendimas nepratęsti D. Matulionio kadencijos – kryptingas elgesys diplomato atžvilgiu


Užsienio reikalų ministerijos (URM) sprendimas šią vasarą atšaukti Lietuvos ambasadorių prie NATO D. Matulionį yra kryptingas elgesys diplomato atžvilgiu, nurodo Prezidentūra. Daukanto aikštė neatmeta, kad prašys D. Matulionio kadenciją pratęsti dar vieniems metams – jeigu nebus rastas tinkamas kandidatas jį pakeisti.

„Užsienio reikalų ministerijos sprendimas nepratęsti ambasadoriaus, Lietuvos atstovybės prie NATO vadovo D. Matulionio kadencijos yra kryptingas ministerijos elgesys šio patyrusio ir profesionalaus diplomato atžvilgiu. Jeigu nepavyktų susitarti dėl jį pakeisiančio kandidato, Prezidentas siūlytų pratęsti ambasadoriaus D. Matulionio kadenciją dar vieneriems metams“, – teigiama prezidento komunikacijos grupės komentare Eltai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)