Skelbiama, jog, sulaukusi žurnalistų klausimų, I. Skuodienė naująsias pareigas VTEK vis dėlto deklaravo.

Kaip nurodo VTEK, I. Skuodienės interesų deklaracija pastarąjį kartą komisijai buvo pateikta 2021 m. birželio 2 dieną, joje pagrindine I. Skuodienės darboviete nurodyta Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Tuo metu antrąją darbovietę I. Skuodienė turėjo deklaruoti todėl, kad asmenys, kurie teikia privačių interesų deklaraciją, turi pateikti informaciją apie visas darbovietes ir einamas pareigas, atkreipia dėmesį VTEK.

„Jeigu ji jas eina labai šviežiai, asmuo, priimtas į pareigas, per 30 kalendorinių dienų turi tai deklaruoti. Tad gali būti, kad deklaravimo terminas dar „neiškapsėjo“, – situaciją portalui komentavo VTEK pirmininko pavaduotoja Virginija Aleksejūnė.

Pranešama, jog laikinąja globos namų vadove I. Skuodienę paskyrė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Pasak ministrės, I.Skuodienė globos namams gali vadovauti ir iki rudens, nes šiuo metu siekiama įstaigą prijungti prie Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, rašo portalas lrytas.lt.