Premjero patarėjas Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt negalėjo pasakyti, nuo kada ir kokias pareigas S. Skvernelė pradėjo eiti degalinių tinklą valdančioje bendrovėje. „Atsiradus naujoms aplinkybėms, susijusioms su sutuoktinės darbovietės pasikeitimu, premjeras, kaip to reikalauja teisės aktai, nurodė šias naujas aplinkybes savo deklaracijoje. Daugiau komentarų nebus“, – sakė patarėjas.

Deklaracijoje S. Skvernelės darbovietė nurodyta su klaida – „Orlean Baltics retail“, tačiau pagal įmonės kodą matyti, kad tai „Orlen Baltics retail“.

Praėjusių metų pabaigoje portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Koncernas savo ruožtu parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, taip pat Regionų krepšinio lygai – visos šios organizacijos esą susijusios su S. Skvernelio aplinkos verslininkais.

Premjeras šią informaciją pavadino sąmoningu melu. Jis sakė, kad susitarimas tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ atitiko valstybės interesus.