„Esame gavę specialistų išvadą, pagal kurią galima pasakyti, kad ant tirti pateiktų eurų banknotų, pensininko pažymėjimo yra naftos produktų – benzino, dyzelino ir alyvos pėdsakų. Ant tirti pateiktų apdegusių drabužių likučių yra benzino pėdsakų“, – 15min.lt teigė Vilniaus prokuroras Julius Rėksnys.

„Butas ir jame esantys daiktai, tikėtina, buvo gausiai sulaistyti kažkokiu lakiu naftos produktu, galimai – benzinu, kuris vėliau, matyt, buvo padegtas“, – nurodė jis, pridurdamas, kad lakių naftos produktų rasta ir buto savininko garaže.

Prokuroro teigimu, viena iš pagrindinių versijų yra buto savininko savižudybė. Pasak jo, liudininkai gaisro dieną laiptinėje jautė aitrų cheminės medžiagos kvapą.

J. Rėksnys pažymėjo, kad kol kas identifikuotas tik žuvusio mažamečio kūnas, dėl antrojo, suaugusio daugiabučio gyventojo, anot jo, tikslių duomenų nėra.

„Mes tik galime teigti su didele tikimybe, kad tai – buto savininko lavonas, bet kategoriškai į šitą klausimą atsakyti dar kol kas negalime“, – 15min.lt sakė prokuroras.

ELTA primena, kad sausio mėnesio pradžioje sostinės Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Tarnybų duomenimis, gaisras išsiplėtė į keturis butus ketvirtame ir penktame aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro iš viso evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis, du namo gyventojai žuvo.

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje paskelbė ekstremaliąją situaciją, pastatas saugomas. Taip pat buvo suformuota avarijos tyrimo komisija, kuri prieš dvi savaites nutarė imtis neatidėliotinų veiksmų, sutvirtinant daugiabučio konstrukciją.

Policija renka informaciją tyrimui dėl gaisro aplinkybių. Taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)