Portalo teigimu, pasirinkta kandidatė nėra diplomatė, tiesa, moka lenkų kalbą.

Skelbiama, kad atsakomybę bei rizikas, galinčias kilti dėl šio pasirinkimo, kitas ministro pateiktas kandidatūras be didesnių paaiškinimų atmetęs šalies vadovas esą prisiėmė sau.

Šaltinių teigimu, tai esą buvo kategoriška sąlyga – kitaip diplomatų skyrimas nebūtų pajudėjęs iš vietos.

Vis dėlto, kai kurie su Lrytas.lt neoficialiai kalbėję Seimo Užsienio reikalų komiteto nariai svarstė, kad paaiškinti pasirinkimą esą nebus lengva nei G. Nausėdai, nei prezidentui priverstam nusileisti G. Landsbergiui.

Tai būtų jau ketvirtas vadinamasis „įdiplomatinimo“ atvejis per G.Nausėdos prezidentavimą.

Lrytas.lt priminė, kad prezidentūra atmetė anksčiau siūlytą ministerijos Transatlantinio bendradarbiavimo ir saugumo departamento vadovo, buvusio ambasadoriaus Austrijoje ir Sakartvele Giedriaus Puodžiūno kandidatūrą.

Portalo žiniomis, diplomatas, jeigu jo kandidatūrai bus pritarta Seime ir jis gaus priimančios šalies sutikimą, vyks ambasadoriauti į Vokietiją. Tokias žinias turi ir portalas Delfi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)