Vienas pirmųjų žinią, kad rusų orlaiviai ne šiaip buvo pamušti, bet juos esą sunaikino būtent Ukrainos oro gynybos sistemos, pranešė Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas Jurijumas Misiaginas.

Priežasčių abejoti jo informacijos turiniu buvo ne viena: J. Misiaginas nėra kariškis, specialistas, jis yra politikas, verslininkas, tad kai jis identifikavo žvalgybinį Il-22M kaip „bombonešį“, ne vienas aviacijos mėgėjas galėjo išspausti šypseną.

Tačiau informacija sklido toliau – daugiau detalių pateikė ukrainiečių žiniasklaida, o galiausiai gyvai ir su neslepiamu kartėliu aptarinėti tikėtiną orlaivių numušimą ėmė „Telegram“ kanaluose mirkstantys rusų apžvalgininkai ir propagandistai, pagarsėję artimais ryšiais su Rusijos karinėmis pajėgomis.

Kad ir kas numušė A-50 bei IL-22M – garbę prisiėmę ukrainiečiai ar pačių rusų oro gynybos sistemos, du dalykai tapo aiškūs: teigiama, kad A-50 išties buvo numuštas, o IL-22M buvo apgadintas ir su sužeistais įgulos nariais sugebėjo grįžti į bazę. Tikimasi, kad pastarąjį teiginį bus galima patvirtinti, vos tik Rusijos socialiniuose tinkluose atsiras šio apgadinto orlaivio nuotraukos.

Kitas dalykas yra daug reikšmingesnis: pasitvirtinus informacijai apie bent vieno iš dviejų orlaivių netektį, Ukraina turės priežasčių ne tik džiaugtis, bet ir galimybių išnaudoti susiklosčiusią situaciją, o Rusijai atsivers daugybė rimtų problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)