Kaip pranešama sinoptikų feisbuko paskyroje, per sekmadienio vakarą ir pirmadienio rytą viso buvo užfiksuota bent 15 žaibų išlydžių.

Šiuo metu sostinę užvertė stiprus snygis, taip pat Vilniaus apylinkėse pasigirdo perkūnija.

Prognozuojama, kad šiandien daug kur pasirodys šlapdriba ir sniegas, taip pat galima ir perkūnija. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 0–4 laipsniai šilumos.

Antradienio naktį mūsų orus lems nedidelis gūbrys. Bus debesuota su pragiedruliais, pasnigs tik vietomis ir visai nedaug. Vėjas vyraus vakarinių krypčių, apysmarkis, bet pavojingų gūsių jau nenumatoma. Temperatūra naktį daug kur nukris iki 3–8 laipsnių šalčio, tik niūresniuose pietvakariniuose rajonuose bus švelniau, apie 0–2 laipsnius šalčio. Daug kur susidarys plikledis, jis laikysis ir dieną, – pasisaugokime.

Antradienio dieną iš pietvakarių priartės šiltasis atmosferos frontas. Dangus niauksis. Daug kur, ypač pietvakariniuose, pietiniuose rajonuose, numatomi krituliai, vyraus sniegas. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Termometrai įdienojus rodys nuo 3 laipsnių šalčio rytiniame šalies pakraštyje iki 2 laipsnių šilumos pajūryje ir Užnemunėje.

Pavyko užfiksuoti žiemiškus žaibų išlydžius ar įspūdingą snygį? Kviečiame dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją