"Žemės ūkio ministerijoje montuojant infraraudonųjų spindulių šildymą, rasta įranga, kuri nėra skirta ministerijos reikmėms. Dėl to iškviesta policija, informuota prokuratūra", - penktadienį BNS sakė R.Šatkauskas.

Pats jis tuo metu kabinete nebuvo, yra išvykęs. Apie rasta įtartiną įrangą jį informavo Žemės ūkio ministerijos Veiklos administravimo ir turto valdymo departamento direktorė Virginija Žostautienė.

Vienas prietaisas aptiktas viceministro kabinete, kitas - poilsio kambaryje. Spėjama, kad tai gali būti vadinamoji blakė - įrenginys, skirtas slapta klausyti pokalbių.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate BNS penktadienį patvirtino, kad pareigūnai tiria šį incidentą.

"Gauta informacija, pareigūnai išvyko ir dirba, bus priimtas pareiškimas ir tirsime", - BNS sakė Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Masiulionis.

Pareigūnas informacijos nedetalizavo: "Bendra tik informacija, kad kabinete – pasiklausymo aparatūra".

R.Šatkauskas teigė nežinąs, kuo ir ką jis galėtų dominti.

Spalio pradžioje jo pavardė nuskambėjo istorijoje dėl tariamo kyšio reikalavimo iš viešųjų ryšių bendrovės. TV3 televizija paskelbė slapta darytą garso įrašą, kuriame esą kalbama apie 500 tūkst. litų perdavimą tarp verslininko Gintaro Kaminsko, kuris tarpininkavo, perduodamas kyšį R.Šatkauskui, ir kitų verslininkų.

Viceministras dėl to kreipėsi į Generalinės prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius taip pat buvo kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl R.Šatkausko.