Antradienį iš Šilutės kilęs R. Žemaitaitis lankėsi Šilutės rajone, apie tai skelbė feisbuke. Politikas susitiko su Stubrių, Katyčių, Degučių, Balčių, Vainuto ir Žemaičių Naumiesčio bendruomenėmis.

Per susitikimą su Stubrių kaimo gyventojais viena iš jo dalyvių paprašė R. Žemaitaičio patarimo.

„Nu, tai dabar už ką reik balsuot?“ – klausė ji.

Politikas atsakinėdamas žodžių į vatą nevyniojo.

„Man nebandyk balsuoti už Skvernelį. Sužinosiu, pamatysiu, kad nors vienas balsuojat už Skvernelį, tai užmušiu aš jumis“, – pagrasė R. Žemaitaitis.

Neatrodo, kad politikas juokavo: po jo žodžių stojo trumpa tyla, kažkas iš susirinkusiųjų tepasakė „vo“.

„Užmušiu, tiesiai šviesiai sakau. Tai yra vien dėl to, ką aš matau“, – pridūrė R. Žemaitaitis.

Pokalbio garso įrašą galite rasti čia:


Paaiškino savo poziciją

Trečiadienį Delfi kalbintas R. Žemaitaitis teigė, jog taip juokavo, bet taip pat paaiškino, kodėl agitavo nebalsuoti už S. Skvernelį per bet kokius rinkimus.

„Tai aišku, kad juokavau. Nereikia už jį balsuoti todėl, kad S. Skvernelis paskutiniu metu per pusę metų balsuoja už konservatorių projektus: balsavo už ligoninių pertvarką, tiek dėl V. Landsbergio, tiek dėl kitų dalykų. Tai žmogus, kurio partija būdama opozicijoje palaiko tokius projektus, manau, kad to negali būti ir negalima už ją balsuoti, nes ji nėra opozicijos partija“, – komentavo politikas.

Nors Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ gretose buvo atstovų, kurie per priėmimą balsavo už valstybės vadovo statuso suteikimą Aukščiausiosios Tarybos pirmininkui Vytautui Landsbergiui, ar balsavime nedalyvavo, pats S. Skvernelis buvo prieš.

Panaši situacija susiklostė ir Seime priiminėjant sveikatos priežiūros sistemos reformą, pats S. Skvernelis per balsavimą susilaikė.

Skvernelis: tokia retorika Žirinovskio lygio

Dėl minėtų kolegos R. Žemaitaičio pasisakymų S. Skvernelis svarsto kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją arba sureaguoti kitaip.

Saulius Skvernelis

„Svarstysime. Matyt, vis tiek kokia forma sureaguosime, frakcijoje apsitarsim“, – Delfi sakė jis.

Tokia R. Žemaitaičio retorika, S. Skvernelio vertinimu, yra buvusio Rusijos Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio, pagarsėjusio skandalingais pasisakymais apie Baltijos šalis, lygio.

Ir tai, pasak S. Skvernelio, neatrodė kaip R. Žemaitaičio pajuokavimas.

„Neatrodė man čia kaip pajuokavimas. Jis taip bendrauja, toks jis veikėjas, kur gali pasakyti tris sakinius ir tuose sakiniuose bus keturi prieštaravimai. Dabar jis šneka apie viską. Ir ta retorika, ir rusiški keiksmažodžiai yra natūralus jo bendravimo stilius. Manęs tai nestebina“, – komentavo politikas.

To, kad svarstoma jį apskųsti etikos sargams, R. Žemaitaitis nesureikšmino.

Į rekomendacijas numoja ranka

„Drąsiai gali duoti. Tegul duoda, dar daugiau reklamos padarys. Kuo daugiau parašys, tuo daugiau žurnalistai išsitrauks jo balsavimo rezultatų, tuo daugiau žmonės pamatys, kaip jo frakcija balsuoja“, – kalbėjo parlamentaras.

Remigijus Žemaitaitis

Tai – ne pirmas kartas, kada dėl savo pasisakymų R. Žemaitaitis sulaukia kritikos iš kolegų. Jau anksčiau Seimo etikos sargai jam buvo rekomendavę korektiškiau reikšti mintis ir vengti pasisakymų, kurie galėtų būti suprantami kaip nepagarbūs, žeminantys ir žeidžiantys.

„Ką man etikos sargai gali rekomenduoti? Man nelabai įdomu. Etikos sargai, kai rekomenduoja, turėtų pasižiūrėti pirma į savo sprendimus, arba į savo frakcijos atstovų sprendimus. Kai jų frakcijos atstovai gali žmones vadinti vatnikais, rusais ir visokiais kitokiais negražiais žodžiais kolioti, kažkodėl jų niekas netiria“, – atkirto R. Žemaitaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)