R. Žemaitaitis yra vienuoliktas politinės kampanijos dalyvis, oficialiai užsiregistravęs artėjantiems prezidento rinkimams.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios ir politinės partijos: Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai iškėlė premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūrą, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Krikščionių sąjunga, partija „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos regionų partija išreiškė paramą savarankiškam kandidatui, advokatui Ignui Vėgėlei.

Taip pat yra žinomi dar 4 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus bei anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas bei antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, kurį remti nutarė ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 dieną.