Šiandien buvome susitikę, kalbėjome, diskutavome. Naujasis Klaipėdos meras kreipėsi (į mus – ELTA). Daug kalbų, daug diskusijų. (...) Panašu, kad bandome lipdyti (koaliciją – ELTA)“, – Eltai nurodė R. Žemaitaitis.

„Ponas Vaitkus pakvietė ir „valstiečius“ prisijungti prie naujos valdančiosios daugumos, nes mes eidami į rinkimus daugiau mažiau persižiūrinėjome pagal programinius dalykus – yra labai daug sąlyčio taškų, kas liečia Klaipėdą, apie 70 proc. suradome tų panašumų“, – aiškino jis.

R. Žemaitaitis teigė, kad kiekviena politinė jėga delegavo po vieną atstovą kartu su A. Vaitkumi suderinti politines vizijas ir programas. Diskusijos ir pokalbiai, anot jo, tęsis iki kitos savaitės.

„Vaizdas labai aiškus. Iki kitos savaitės sutarėme, kad darbo grupės žmonės kartu su meru priešaky derins (programos – ELTA) tekstus, ir kitą savaitę kažkiek jau išeisime, matyt, į tiesiąją – pasižiūrėti, ką dar pakoreguoti, ką dar pakeisti reikėtų“, – kalbėjo partijos „Laisvė ir teisingumas“ narys.

Trijų politinių jėgų koalicija turės 18 tarybos narių mandatų iš 31. Tai, pasak politiko, leis sudaryti stiprią daugumą.

„Tokios trys esame politinės jėgos. Jeigu viskas gerai, tai 18 mandatų iš 31 – gaunasi stipri, tvarkinga dauguma“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Nors buvo išrinktas į Klaipėdos tarybą, darbą R. Žemaitaitis tęs parlamente

Klaipėdos mero rinkimuose R. Žemaitaitis liko trečias – pirmajame ture surinko 20,04 proc. rinkėjų balsų. Visgi, politikas buvo išrinktas į miesto tarybą.

Nors tvirtina, kad buvo pasirengęs palikti parlamentą ir pradėti darbą Klaipėdoje, R. Žemaitaitis tęs darbą Seime. Tokį sprendimą, pasak jo, teko priimti dėl tvirtos partijos vadovybės pozicijos.

„Aš esu apsisprendęs grįžti į Klaipėdą (...). Bet turėjome prezidiumo posėdį kaip tik šiandien. Tai prezidiumas kategoriškai pasisakė prieš. Labai teisingai argumentus išdėliojo – kadangi bet kokiu atveju esu komandos žmogus... Jų argumentai kaip ir labai suprantami, nes partija netektų parlamente savo atstovų“, – pripažino politikas.

„Jeigu nori partija ruoštis kitiems Seimo rinkimams, įgyvendinti programinius dalykus – kas kartais man Seime pavyksta, kartais nepavyksta – reiškia, reikia žmogaus, kuris Seime užkurtų tą visą variklį“, – partijos poziciją dėstė jis.

R. Žemaitaitis tvirtina uostamiestyje atidarysiantis savo biurą ir stiprins savo veiklą Klaipėdoje. Visgi, jis pažymėjo, kad partijos kolegoms nurodė pasiliekantis galimybę grįžti į miesto savivaldybę.

„Su viena sąlyga – kad tarybos nario mandato aš atsisakau su galimybe ją susigrąžinti“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

„Įstatymas tą galimybę numato“, – pridūrė jis, klausiamas, ar teisiškai galimybė susigrąžinti mandatą jo atsisakius yra reali.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus, Klaipėdos miesto taryboje 8 mandatus iškovojo politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ (19,94 proc.), po 7 mandatus gavo Partija „Laisvė ir teisingumas“ (18,02 proc.) ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (17,82 proc.). Tuo tarpu po 3 mandatus teko Liberalų sąjūdžiui (9,35 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (8,84 proc.) ir Lietuvos socialdemokratų partijai (7,8 proc.).

Tuo metu po kovo 17 d. įvykusio antrojo rinkimų turo, pergalę mero rinkimuose iškovojo politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, surinkęs 61,61 proc. rinkėjų balsų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)