Trečiadienį Lietuvoje apsilankęs Ukrainos prezidentas V. Zelenskis susitiko su Lietuvos vadovu Gitanu Nausėda, popiet jie abu S. Daukanto aikštėje kreipėsi į Lietuvos žmones. Ukrainos vadovas akcentavo, kad Vilniuje ši savaitė buvo šalta, tačiau trečiadienį atsitraukęs šaltis simbolizuoja valstybių vienybės tvirtumą. Trečiadienį V. Zelenskis taip pats susitiko su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte, kitais ministrais, Seimo vadovybe.

L. Linkevičius tvirtino, kad dabar labai svarbu akcentuoti ir tai, kas Vakaruose nepamatyta, neįvertinta, nepadaryta. „Aš norėčiau pakeisti antraštes ir nuostatas, nes mes vis kalbame, kad išsikvėpėme, kad yra karo nuovargis, bet pažiūrėkime, kad Ukraina, negavusi esminių ginklų – aviacijos ir toliašaudės artilerijos stovi tvirtai gynyboje ir neprarado savo pozicijų. 

Rusija su savo žiemos puolimu sužlugo, tai irgi faktas, rusai ruošiasi tyliai ginti Krymą. Jei kažkokie 200 naikintuvų, kurie dabar stovi Europos šalių angaruose, atsirastų Ukrainos fronte, jei atsirastų ATACMS sistemos ir TAURUS iš Vokietijos, tai gal mes šiemet galėtume pradėti kalbėti ir apie kažkokią pergalę. 

Čia yra esmė. Mums reikia žiūrėti, ką Lietuva kartu su kitais turime daryti, kad čia būtų pralaužti ledai, nes yra nepatenkinama situacija, jei toliau taip vilksimės uodegoje su šitais reikalais, tai reikės žymiai daugiau pinigų mokėti, ir nežinau, kada čia viskas baigsis, o jei baigsis ne taip, kaip įsivaizduojame, tai turėsime ne tik moralinės žalos, bet ir finansinės, ir karinės. Tai manau, kad tai yra esmė, čia yra vizito akcentai“, – aiškino L. Linkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)