II-ojo Pasaulinio karo metu SSRS naudota taktika, kai į atakas buvo siunčiami šimtai tūkstančių pėstininkų, patiriami milžiniški nuostoliai, o sovietų karių lavonais užverčiami nacių apkasai, gali būti pakartota Ukrainoje.

Nors karą pradėjusios Rusijos kariuomenė patiria įvairių nuostolių, Ukrainos atstovai skelbia apie planuojamus naujus plataus masto puolimus. Kiek anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnas pranešė apie planuojamą pakartotinį sostinės Kijevo puolimą, kuris galėtų vykti sausį ar vasarį, dabar pateikiama ir naujų duomenų.

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas duodamas interviu dienraščiu „The New York Times" minėjo turintis duomenų, kad Rusija kuria plataus masto pėstininkų atakų planus, ketina pakartoti SSRS II-ojo Pasaulinio karo metais naudotą taktiką.

Ukrainos prezidento patarėjas šią versiją grindžia savo bei užsienio šalių žvalgybų duomenimis, taip pat iš sąjungininkų gautomis žiniomis.

„Rusijos politinė vadovybė akivaizdžiai atsisako pripažinti jau patirtus taktinius pralaimėjimus ir viliasi bet kokių, net menkiausių galimybių pakeisti situaciją savo naudai", – minėjo V. Podoliakas.

Ukrainos prezidento patarėjas pastebi, kad Rusija jau mobilizavo ir rengia karius, kurie galėtų dalyvauti masinėse pėstininkų atakose.

„The New York Times“ primena, kad Ukrainos kariuomenės atstovai jau anksčiau įspėjo, kad Rusija telkia karius ir ginkluotę, pavasarį planuoja naują puolimą, kurio metu tikriausiai bus bandoma antrą kartą užimti Kijevą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)