Praėjusios savaitės pradžioje atsinaujinus gandams apie galimą Ukrainos kariuomenės vado V. Zalužno atleidimą, tarptautinė žiniasklaida, regis, nusprendė pagaliau patvirtinti ar paneigti šias kalbas, kurios sklandė dar nuo karo pradžios.

Kreiptasi į visus įmanomus šaltinius, tikrinta ir dar kartą pertikrinta informacija – kas, ką ir kada sakė, o tada pasipylė detalių nuotrupos ir prasidėjo spekuliacijos, narstant nuotrupas po gabalėlį.

Nepaisant to, kad, V. Zelenskis iki pat lemtingo sprendimo taip ir nežengė, nors apie būsimąjį atleidimą, anot JAV žiniasklaidos, buvo informuoti netgi Ukrainos sąjungininkai, įskaitant JAV administraciją, kur V. Zalužnas yra itin gerbiamas, keista, nemaloni ir ukrainiečiams visaip nenaudinga situacija dabar atsidūrė aklavietėje.

Bet kol daugelis svarsto, kuo baigsis prezidento ir kariuomenės vado konfliktas, o V. Zelenskis eilinį sykį demonstruoja drąsą, lankydamas karius fronte ir stengdamasis išlaikyti populiarumą, pats karas nestovi vietoje.

Karą dar pernai savo pasisakymais leidinyje „Economist“ įstrigusiu pavadinęs ir už tai V. Zelenskio administracijos kritikos sulaukęs V. Zalužnas lyg tyčia pasisakė ir vėl.

CNN nuomonių skiltyje paskelbtame straipsnyje kariuomenės vadas ne tik kalbėjo apie pakitusį karo pobūdį, būtinybę prisitaikyti, bet ir netiesiogiai sukritikavo šalies politinę valdžią bei pramonę dėl to, kad šios nesugeba efektyviai spręsti įsisenėjusių problemų – mobilizuoti tolesniam karui būtiną skaičių ukrainiečių ir pagaminti karui reikalingų priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)