„Niekada neteko prašyti pagalbos viešai, bet pagalbos reikia ne man, o mano mokinukei Ugnytei, kuriai yra tik 9 metukai. Ją einančią pėsčiųjų perėja numušė automobilis.

Mergaitė patyrė labai stiprią galvos traumą, nekalbant apie kitus daugybinius sužalojimus. Jos laukia ilgas kelias iki grįžimo pas mus į klasę. Ji buvo labai guvi ir aktyvi mergytė. Ugnytė yra iš daugiavaikės šeimos, kuri labai rūpinasi visais savo vaikais, tačiau dabar šeimai reikalinga finansinė parama Ugnytės gydymui. Labai prašau, visų galinčių, prisidėti ir jai paaukoti“, – rašoma feisbuke žaibiškai išplitusiame įraše.

Paaukoti galima pervedant į VšĮ „Pirmoji A 2022“ sąskaitą LT927189900010700047 būtinai nurodant paskirtį „PARAMA UGNEI“.

Kaip Delfi informavo įrašo autorė, tai yra moksleivių klasės fondas, dabar naudojamas specialiai paramai mergaitės gydymui.

Skaudi nelaimė įvyko kovo 22 d., apie 13 val., mergaitei einant per pėsčiųjų perėją.

Pasak liudytojų, pirma juosta važiavęs automobilis sustojo mažametę praleisti, o antra juosta skriejęs „VW Golf“ nutrenkė pėsčiąją, skelbė „Alytaus gidas“.

Į pagalbą pirmasis atvyko Kelių policijos skyriaus specialistas Erlandas Didžiulis, tuo metu važiavęs pro šalį ir pamatęs partrenktą mergaitę, anksčiau pranešė Alytaus policija.

Pareigūnas ėmėsi skubių pirmosios pagalbos veiksmų, siekdamas išgelbėti mergaitės gyvybę, iki kol atvyko medikai.

Sunkiai sužalota mažametė nuvežta į ligoninę Kaune. Išorinių sužalojimų nebuvo matyti, įtarta, kad pažeisti vidaus organai. Vaikui atlikta operacija, paskui sukelta dirbtinė koma.

Aplinkkeliu virtusioje Statybininkų gatvėje eismas suintensyvėjo po to, kai Santaikos gatvėje pradėtas vienas paskutinių rekonstrukcijos etapų.

Keturių juostų Statybininkų gatvės atkarpoje nėra nei vieno greitį slopinančio kalnelio. Tiesa, dažnai greitis fiksuojamas policijos „trikoju“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)