Bazinės pareiginės algos dydžio klausimas Vyriausybėje bus svarstomas trečiadienį. Remiantis šiuo dydžiu, atlyginimai skaičiuojami politikams, teisėjams, valstybės pareigūnams ir tarnautojams. Anot socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, dydis nebus keičiamas, nes SADM kitąmet dėmesį ketina skirti mažiausias pajamas gaunantiems biudžetinių įstaigų darbuotojams, o su Finansų ministerija jau suderinti papildomi asignavimai socialinio sektoriaus atstovams.

„Vidutiniškai mes esame paskaičiavę, kad iki 70 eurų galėtų kilti darbo užmokestis socialiniams darbuotojams ir tai pareikalautų apie 6,5 mln. eurų vieniems metams“, - pirmadienį Vyriausybėje teigė A. Pabedinskienė.

Finansų ministro R. Šadžiaus teigimu, nuo 2016 m. sausio 1 d. įsigaliojus naujai vidaus tarnybos statuto redakcijai, atlyginimai didės mažiausias pajamas gaunantiems statutiniams pareigūnams. Seime taip pat bus svarstomi valstybės tarnybos įstatymo pakeitimai, keisiantys darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką valstybės tarnautojams.

„Tai leistų mažiausius atlyginimus (...) šiek tiek kilstelėti ir padaryti darbo apmokėjimo sistemą skaidresnę ir sąžiningesnę“, - teigė R. Šadžius.