„Daug kur D. Trumpas pasako tai, ką kiekvienas žmogus galvoja. <...> Neverta žiūrėti tik į Ameriką, tokie reiškiniai vyksta visur. Visur prarandamas ryšys su tauta, valdžia užsimiršta. Puikybė yra blogiausia, kas gali įvykti bet kokia valdžiai. Kai pamiršti tą ryšį, viskas grįžta tokiais politikais, protestais“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo Ž. Pavilionis.

Skandalingais pasisakymais garsėjantis D. Trumpas laimėjo svarbius respublikonų pirminius balsavimus Ilinojuje, Šiaurės Karolinoje ir netgi Floridoje, kurioje jis sutriuškino tos valstijos senatorių M. Rubiją, nedelsiant paskelbusį, kad jis traukiasi iš prezidento rinkimų kampanijos.

„Ir pas mus taip pat, jeigu nebandysi žmonėms išaiškinti, kas yra svarbiausia, pradėsi tenkinti savo, savo grupių interesus, ilgainiui nesusikalbėsi. Manau, D. Trumpas yra B. Obamos valdymo pasekmė. Jeigu užsidarai šalyje, nežiūri plačiau, neprisiimi lyderio rolės pasaulyje, nerodai žmonėms, kad yra svarbu kovoti už savo brolį, sesę, kuris žūsta kažkur fronte, ilgainiui gauni rinkėją, kuris atpranta nuo to. Dabar Amerika grįžta į tai, kokia ji buvo iki Antrojo pasaulinio karo“, - teigė pašnekovas.