Vytautas Lansbergis, kuris balsavo Žvėryno-Senamiesčio apylinkėje, kur varžosi Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Mykolas Majauskas, sakė, kad negali atskleisti už ką balsavo.

„Viskas yra paslaptyje absoliučiai šioje valstybėje, negalima tokių pasakojimų“, – žurnalistams nenorėjo atvirauti jis.

Paklaustas, už kokią Lietuvą balsavo, konservatorių patriarchas tikino, kad „už nemeluojančią labai norėčiau“.

„Neagresyvią, puldinėjančią vienas kitą“, – akcentavo V. Landsbergis.

Vytautas Landsbergis

Po pirmojo turo rezultatų, kuriuose pirmauja konservatoriai, politikos senbuvis sakė, kad nenori atskleisti, ar mato labiau centro-dešinės ar centro-kairės koaliciją.

„Aš nesu tyrinėtojas, tai jūs tyrinėjate, jūs galite pasakyti man. Būtų labai įdomu, jeigu pasakytumėte, kaip jums atrodo“.

Tačiau pabrėžė, kad Lietuvai būtų naudingesnė koalicija, kurioje „būtų mažiau melagių arba visai nebūtų“.

Kalbėdamas apie didėjantį koronaviruso atvejų skaičių, V. Landsbergis tai paliko spręsti valdžios atstovams.

„Yra specialistai, labai daug minčių turi, skelbia jas ir sako, kad vėl kai ko valdžia nepadarė, nepasiruošė šiai naujai bangai. Tegul jie ten tarpusavy ir aiškinasi ir daro, ką gali, kad kuo lengviau mes praeitume tą išmėginimą. Matyt, tas išmėginimas dar ateina, dar ne kulminacija.“

Pasak jo, nesinori galvoti apie lovų trūkumą.

Vyksta išankstinis balsavimas

Ketvirtadienį tęsiasi keturias dienas trunkantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture.

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose, jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija).

Spalio 23 ir 24 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Komisijos aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis ir rinkėjus, esančius saviizoliacijoje dėl COVID-19.

Pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – spalio 25-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią galės pareikšti savo rinkimų apylinkėse. Jos darbą pradės 7 val. ir balsavimą organizuos iki 20 val.

Rinkimų lyderiai – konservatoriai

„Delfi” primena, kad po pirmojo Seimo rinkimų turo daugiamandatėje apygardoje iš viso 6 partijos perlipo 5 procentų balsų kartelę. Tad pusė Seimo – 70 mandatų – kitoje kadencijoje atrodys taip: 23 konservatoriai, 16 valstiečių, 9 „darbiečiai“, 8 socialdemokratai, 8 Laisvės partijos nariai ir 6 nariai iš Liberalų sąjūdžio. Kita pusė Seimo paaiškės po rinkimų rezultatų vienmandatėse, čia į antrą turą pirmaudami išėjo 36 konservatoriai.

Į antrąjį Seimo rinkimų turą pateko 54 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai, 32 Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos, po 12 Laisvės partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos, devyni Liberalų sąjūdžio, keturi „socialdarbiečių“, šeši save išsikėlę, po du Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, po vieną Lietuvos žaliųjų partijos, partijos „Laisvė ir teisingumas“ bei Centro partijos-Tautininkų kandidatą.

Rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti spalio 25 d. rinkimų naktį.