„Jeigu yra žmonės, kurie save pozicionuoja kaip opoziciją dabartinei santvarkai ir dabartinei Lietuvai, tai man įdomu. Aš irgi esu dalis dabartinės Lietuvos. Man įdomu pamatyti juos tiesiai, iš arti“, – sakė V. Landsbergis.

Jis teigė iš pokalbio pasidaręs išvadą, kad „visi žmonės yra žmonės“.

„Gali būti ir klystančių, gali būti ir kuo nors nepatenkintų, arba, kaip aš toje laidoje sakiau, kurie jaučiasi blogai, ir iš tų, kuriems blogai, yra daroma tam tikra politika arba erdvė politiniam bizneliui. Man atėjo į galvą, kad būtų gal neblogai su kuo nors iš tų nepatenkintųjų pasikalbėti ne per tarpininkus, ne matant ekrane arba skaitant komentarus , o tiesiai. Tai aš visai patenkintas, kad toks pokalbis įvyko“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Politikas nesijaučia dėl to pokalbio nemaloniai.

„Niekas manęs niekuo neapipylė, nekoliojo, ir tai aš prie visko pripratęs. Bet čia buvo visiškai normalus pokalbis“, – sakė V. Landsbergis.

Triukšmadarius mato kaip politinę jėgą

Pašnekovas nesutiko, kad pokalbiai su tokiais žmonėmis reiškia kažkokį jų pripažinimą.

„Aš nežinau kokia prasme pripažįstame, yra pripažįstami faktai. Gali būti toks faktas kaip Henytė-Daktaras, kartais su juo kalbamasi. Ar tai reiškia, kad staiga jis pripažintas kaip faktas? Tai jis ir buvo kaip faktas. Jeigu įdomu, tai galima pasikalbėti“, – teigė V. Landsbergis.

Jis tą triukšmingai protestuojančią visuomenės dalį mato kaip galimą politinį darinį.

„O su tais triukšmadariais, aš juos matau kaip tam tikrą triukšmadarių galbūt partiją, jeigu jie pavirs tam tikra partija, kuri turi savo atstovus, lyderius, ir bus su kuo kalbėti. Nes su triukšmu kalbėti nėra prasmė, kai aplink triukšmas tai nėra pokalbis. O čia mums pasisekė kalbėtis. Reiškia, gali būti pokalbis, ir tai yra visuomenės dalis ir tai – taip pat mūsų žmonės“, – sakė V. Landsbergis.

Protestai – valstybinių švenčių progomis

Dalį visuomenės papiktino protestas Laisvės gynėjų dienos proga, kai prie Parlamento susirinko ne tik patriotiškai nusiteikę gyventojai, laisvės kovotojai, tačiau ir būrys protestuojančių prieš valdžios vykdomą politiką. Susirinkę demonstrantai skanduoja įvairius šūkius, nukreiptus prieš valdžią.

Mitinguotojų gali būti ir per Vasario 16-ąją. Sostinėje dirbs didesnės pareigūnų pajėgos, visgi, tvorų policija statyti nežada. Šeimų sąjūdžio atstovai tikina bendro minėjimo neorganizuojantys. Visgi, internete sklinda kvietimai atvykti į Vilnių ir nušvilpti V. Landsbergį.

ki vasario 16–osios likus mažiau nei savaitei, Vilniuje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos laukiama kiek kitaip nei įprastai. Po sausio 13–osios, kai Laisvės gynėjų dienos minėjimo metu Lietuvos Šeimų Sąjūdis surengė mitingą ir nušvilpė šalies politikus bei Laisvės premijos laureatus, į panašią akciją planuota susiburti ir vasario 16–ąją. Aktyvistai teikė prašymus mitinguoti ne tik prie Jono Basanavičiaus paminklo, bet ir Katedros bei Rotušės aikštėse. Tačiau Vilniaus savivaldybė prašymus atmetė.

Laidą „Iš esmės“ su prof. V. Landsbergiu ir A. Orlausku galite stebėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)